Messi, discurs în lacrimi la despărțirea de Barcelona. “Eu și familia mea am vrut să rămânem aici”

Lionel Messi a susținut o conferință de presă emoționantă la Barcelona, luându-și adio de la clubul la care se află încă din anul 2000. Din cauza plafonului financiar impus de La Liga, șefii Barcelonei nu i-au putut oferi un nou contract avantajos argentinianului, iar negocierile dintre cele două părți au picat în ultimul moment.

Messi este aproape de a semna cu PSG, unde ar putea încasa 40 de milioane de euro pe sezon, timp de 3 ani, plus o primă de instalare de 30 de milioane de euro, scrie presa străină.

“Anul trecut știam ce voi spune, dar anul ăsta nu eram pregătit. Atât eu, cât și familia mea voiam să rămânem aici, să stăm acasă și să ne bucurăm de viața pe care o avem în Barcelona de atâția ani. Toți anii aceștia pe care i-am avut au fost extraordinari. Am fost toată viața mea aici, încă de când aveam 13 ani. După 21 de ani plec cu soția mea și cei 3 copii catalani-argentinieni ai mei. Nu pot promite că nu mă voi întoarce pentru că aceasta este casa mea.

Am făcut totul, eu, clubul și Laporta. Dar nu s-a putut mai mult din cauza Ligii. Am făcut totul. Am vrut să rămân. Anul trecut nu am vrut, dar acum voiam. Dar nu s-a putut. Totul era aranjat, dar din cauza Ligii, nu s-a putut face. Eram cu totul de acord.

Sunt total recunoscător tuturor coechipierilor, tuturor oamenilor, sunt atât de mulți oameni cărora vreau să le mulțumesc. Am dat totul pentru acest club încă din prima zi când am sosit și sunt atât de recunscător pentru toată dragostea pe care mi-au oferit-o oamenii.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi pleca așa. E greu fără suporteri. Plec fără să văd fanii. Îmi imaginam stadionul plin, putând să-mi iau la revedere cum trebuie.

Da, e cel mai greu moment din carieră. Fără îndoială! Au fost multe momente grele, înfrângeri, dar să nu pot reveni la antrenamente… E cel mai greu. E clubul pe care-l iubesc și nu voiam să plec. Mi-am dorit asta anul trecut, dar acum nu voiam””, a spus Messi, vizibil emoționat.

Legat de zvonurile unei mutări la PSG, argentinianul a delcarat: „PSG e o posibiltate, ca să fiu sincer. Dar nu am nimic confirmat. Am fost sunat de multe cluburi. Dar încă nu am niciun acord”.

Messi a petrecut 21 de ani la clubul catalan. El a fost transferat la grupele de juniori în anul 2000, iar debutul la echipa mare l-a avut în 2005.

Pentru echipa de seniori, argentinianul în vârstă de 34 de ani a jucat 520 de partide și a marcat 474 de goluri.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -