Mărturisire uluitoare | Frauda prin care Mircea Sandu a preluat controlul FRF

Unul dintre misterele din fotbalul românesc este modul de preluare a FRF, de Mircea Sandu și apropiații săi după ’89. După 31 de ani, avocatul lui Mircea Sandu, Florin Gâtejan a marturisit în direct la GSP că totul s-a bazat pe o fraudă.

Gâtejan a recunoscut că a falsificat semnăturile de la Adunarea Generală din ianuarie 1991, lucru susținut fără probe de Mircea Pascu timp de zeci de ani:

„O să vă spun o chestie intimă legată de federație, dar a trecut timpul și s-a prescris. Dinu era ministru secretar de stat al Sportului. Vine și-i spune lui Mircea Sandu: “Bă, Mirceo, separați-vă și luați personalitate juridică! Vin banii toți la minister și eu îi împart pe federații”. Veneau bani de la FIFA. Din transferurile jucătorilor români transferați afară o cotă intra în conturile Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport. 

Banii intrau în minister și ministerul îi dădea mai departe la handbal, la fotbal. Îi împărțea tuturor sporturilor. Dinu zice: “Bă, sunt o grămadă de bani, nenorociților! Faceți-vă personalitate juridică și eu bag banii la fotbal. Să nu se mai ducă la toate disciplinele”, a spus Gâtejan, la GSP.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -