Marius Avram, despre Istvan Kovacs: “De la un arbitru cvasi-necunoscut a ajuns unul dintre cei mai populari arbitri din Europa”

Istvan Kovacs se pregătește de cel mai important meci al carierei, el fiind delegat să conducă la centru finala Conference League dintre Roma și Feyenoord, de la Tirana.

Marius Avram a analizat numirea arbitrului român în finala europeană, pe care o cataloghează ca o performanță extarordinară. Totodată, Avram spune despre Istvan Kovacs că a ajuns în momentul de față unul dintre cei mai populari arbitri din Europa.

“Arbitrează pe la liga a 4-a, prin Carei la el acolo, se pregătește, se odihnește. Finala este un meci foarte important, a avut o creștere de imagine extraordinară și nu vorbim doar de publicul spectator, ci și de oamenii de specialitate prin delegarea la finala asta, pentru că sunt convins că nu era făcută înainte de semifinală.

UEFA îi recunoaște meritele și pentru el e o performanță extraordinară. Eu zic că îi garantează prezența și la Campionatul Mondial, e un an fenomenal pentru el: de la un arbitru cvasi-nescunoscut, deși în elita fotbalului european, a ajuns în momentul de față unul dintre cei mai populari arbitri din Europa”, a declarat Marius Avram.

Legat de reușitele lui Kovacs, Avram crede că pregătirea fizică, dar și faptul că a fost fotbalist, joacă un rol important.

“A jucat fotbal și mai mult decât atât are o pregătire fizică extraordinară. Uneori te ajută și genetica. Are o conformitate fizică destul de puternică, se pregătește enorm, este unul dintre arbitrii care face eforturi mari de tot, zilnic, ca un fotbalist profesionit își menține condiția fizică. Toată lumea remarcă asta, e tot timpul acolo lângă fază, aleargă foarte mult”, a explicat Marius Avram.

Discuția integrală poate fi ascultată aici:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -