Marius Avram, despre implementarea VAR: ”Arbitrii se bucură pentru că au posibilitatea să vadă fazele unde există dubii”

Fostul arbitru, Marius Avram, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 6 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre implementarea VAR.

,,Toți factorii implicați în fotbal se bucură de implementarea acestui sistem va deveni funcțional începând cu meciul din Supercupă și eu vă spun că primii care se bucură sunt arbitrii pentru că ei au posibilitatea să revadă fazele la care ei aveau dubii sau să li se confirme într-un fel decizia, reprezintă un deziderat care îl au de foarte mult timp. Chiar și eu în timpul carierei mele simțeam nevoia de o confirmare, simțeam nevoia când probabil greșeam ca cineva să-mi corecteze lucrurile și atunci sunt convins că pentru ei este o mare realizare.

Procedura este relativ simplă, nu durează foarte mult, este vorba de omologarea stadionului care în mod normal n-ar trebui să dureze mai mult de o zi, având în vedere că se folosește sistemul acesta cu dubițe, cel mai de bază să spunem și nu un sistem centralizat, lucrurile sunt relativ simple, atâta timp cât există cabluri de curent care să susțină și cabluri care să lege toate camerele care sunt prezente la stadion, lucrurile merg foarte bine și atunci se poate omologa rapid unde există o necesitate de ultim moment”, a spus Marius Avram la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -