Marcel Pușcaș, despre rivalitatea din Craiova: “Cine poate să dezbine mai repede? Fotbalul și politica. La Craiova, fotbalul mai mult, da”

FCU Craiova 1948 a învins recent în derby-ul cu marea rivală din oraș CSU Craiova, iar echipa patronată de Adrian Mititelu se află într-un moment bun, după ce a obținut și calificarea mai departe în Cupa României.

Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova 1948, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre rivalitatea dintre cele două cluburi din oraș, afirmând că aceasta este bună, pentru că elimină monotonia din viețile suporterilor.

“E un parcurs bun în ultimele 2 meciuri și atât, până să renască Craiova mai este, mai sunt vreo 3 etape în Cupa României, vrei 11 meciuri în campionat, după aia putem vorbi de o adevărată renaștere. Dar e bine, suntem pe un drum bun, am evoluat, zic eu.

Cine poate să dezbine mai repede? Fotbalul și politica. La Craiova, fotbalul mai mult, da. E frumos așa, se ceartă lumea, se împacă, asta e viața. Cu patimă, decât să trăiești așa plat și fără scopuri, fără bucurii și tristeți, mai bine așa, să simți că trăiești.

N-am simțit pe propria piele în Craiova această rivalitate, dar am încercat să fiu cât mai echilibrat posibil. Sigur că e frustrant așa să trăiești ce a trăit clubul ăsta și în special prin Adrian Mititelu, dar și prin suporteri, dar ușor, ușor, lucrurile se vor așeza, că am spus deseori că orice motiv de supărare sau de orgoliu sau de frustrare se va rezolva prin tabelă. Cu cât tabela ți-e mai favorabilă, dispar frustrările, ăsta e adevărul.

Cu Croitoru nu au fost rezultatele pe măsură. A început foarte bine, cu victorie la CFR, egal la FCSB, victorie cu Sepsi, la Rapid, după care a urmat o perioadă descendentă vreo 4-5 etape, nu se putea continua în ritmul ăsta. Părțile au decis să se despartă și a venit Napoli. Nu i-am dat un sfat lui Mititelu despre Napoli, pentru că important e ca el să fie compatibil cu antrenorul. Clubul, staff-ul administrativ, inclusiv patronatul, să fie compatibili. Pentru că dacă unul spune una și altul alta, lucrurile nu duc la nimic. Cam asta e soluția. În alte locuri poate este altfel și paote să se termine bine, cum e la Sepsi, unde Bergodi a avut o serie de înfrângeri și i s a dat credit și uite că a început să-și revină. În alte locuri, la Botoșani, de exemplu, i s-a dat credit lui Teja și nu a mers”, a declarat Pușcaș.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -