Luigino Pellegrini: ,,Românii nu știu să își valorifice talentele, nu vor dacă nu te supui”

Luigino Pellegrini, fostul impresar al faimosului Roberto Baggio, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 29 septembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre situația actuală a fotbalului românesc și despre colaborarea sa cu Roberto Baggio.

,,Am avut mulți factori de a veni în România, am fost impresar și am venit aici pentru niște prieteni. Am văzut că după ’90, România avea potențial și așa am ales să mă mut aici. În Italia merg pentru că m-am întors de impresariat și îi aduc juniori în Italia și Spania. Mai am o proprietate în nordul Italiei, acolo unde locuia și Roberto Baggio, în apropiere de Caldonio. 

Am început colaborarea cu Roberto Baggio drept impresar, când a fost momentul de transfer la Juventus, atunci arabii au vrut să fiu și impresarul lui, dar am încercat și a mers bine pentru amândoi. Prietenia noastră a fost strânsă și adevărată. Anii petrecuți împreună au fost dificili, dar frumoși. Mai țin legătura de el, nu mai este o legătură atât de strânsă, dar ne mai amintim de zilele noastre, de Crăciun și de Paște, am rămas în relații foarte bune”, a spus Luigino Pellegrini la Radio Sport Total FM.

Fostul impresar susține că fotbalul românesc este un dezastru, iar românii nu au fost în stare să preia ce au lăsat în urmă tehnicienii italieni.

,,Din păcate fotbalul românesc nu a preluat ce au lăsat tehnicienii italieni și de asta se alege praful. Este păcat, copiii sunt foarte buni, însă fotbalul din România nu mai este ce a fost. Juniorii cres și joacă, însă de la 14 ani au nevoie de un altfel de antrenament și de profesionalism, de ceea ce din păcate nu este. Am adus acum la Benevento un viitor campion, un an 2005, Iustin Zgârcitu, are stofă și tehnică, un băiat foarte bun, dar din noroc l-am adus în Italia. Sunt sigur că acolo reușim să facem performanță, însă în România sunt 1000 de probleme, copiii se pierd în România. Fotbalul în Italia a ajuns la un alt nivel, evoluția jucătorilor este supravegheată pe calculator.

În România este nepăsare și servilismul de la FRF, pentru că am văzut cum se face selecțiile la națională de juniorii, servilismul strică tot în România. De multe ori antrenorii care sunt trimiși să selecționeze jucători, dar nu sunt pregătiți să selecționeze. De foarte multe ori sunt hotărâri dictate, adică doar anumiți jucători trebuie selecționați. Nu pot să cred că juniorii de la FCSB, CFR și Dinamo, sunt singurii cei mai buni din țară și din acest motiv juniorii trebuie selecționați în întreaga țară”, a mai adăugat Luigino Pellegrini.

Pellegrini a declarat că Iustin Zgârcitu nu este singurul junior care poate ajunge la o echipă mare, iar juniorilor din România le sunt puse bețe în roate, din cauza intereselor ascunse din spatele Federației Române de Fotbal.

,,Pot să vorbesc despre Iustin Zgârcitu, deoarece nu mai este la mâna lor. Uite eu am reușit să îl duc în Italia. Poți să vezi de câte ori a jucat din ianuarie, a stat mai mult rezervă, iar la națională nu a fost chemat niciodată. Asta este problema, dar acum începem să deschidem ‘cutia pandorei’. Românii nu știu să își valorifice talentele, nu vor dacă nu te supui. Iustin este un nume din N cazuri, ca să fie clar. Pot să dau nume câte vrei de posibili campioni care nu s-au supus, dar e tragic! La nivelul pe care l-am văzut aici, e dezastru! Știu pentru că m-am întâlnit cu așa ceva. Nu vorbesc aiurea și nu vorbesc de dragul de a vorbi”, a mai spus Luigino Pellegrini.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -