Liță Dumitru: “Edi Iordănescu nu e de echipa națională. Acolo nu se învață meserie, trebuie tu să-i înveți pe alții”

Liță Dumitru, fostul mare fotbalist al României, stabilit de ani buni în Statele Unite ale Americii, a comentat, în direct la Sport Total FM, schimbările recente de antrenori din Liga 1.

Deși se află la mare distanță de România, Liță Dumitru spune că urmărește cu drag fotbalul românesc, dar nu are o părere după despre noul val de antrenori. Totodată, acesta crede că Edi Iordănescu nu este potrivit, deocamdată, pentru echipa națională.

“Dică de la FCSB trebuia de multă vreme să plece, Poenaru de asemenea, de când a plecat de la Clinceni nu a făcut mare lucru, iar celălalt, Stoican… Noi în România nu avem antrenori care să meargă la o echipă și să se impună. Să zică ca au nevoie de jucătorii ăștia, să-și facă un calcul. Pentru că fiecare antrenor dacă vrea să se țină antrenor trebuie să aibă în cap un plan, prima dată vede jucătorii, apoi își face un plan cu jucătorii de bază și o echipă bună.

Mie-mi place Croitoru ca antrenor, îmi place și Mutu, bineînțeles că cel mai bun antrenor pe care-l avem și l-am avut este Gică Hagi. Cei tineri care au apărut nu prea confirmă, dar fotbalul merge înainte și cu ei, și fără ei.

Edi Iordănescu este un băiat priceput, dar i-ar fi trebuit timp, e prea devreme la echipa națională. Nu am nimic cu el, îl respect, chiar dacă nu a jucat fotbal, este un antrenor priceput. E un băiat citit, dar nu de echipa națională. La echipa națională nu se învață meserie, la echipa națională trebuie să-i înveți pe alții”, a declarat Liță Dumitru.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -