Florentin Pera anunță noi absențe în lotul României: “Parcă problemele nu s-au mai terminat, au continuat de la zi la zi. O veste bună, Crina Pintea va juca!”

Campionatul European de Handbal feminin se va desfășura în perioada 4-20 noiembrie, în Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru, iar România va debuta pe 5 noiembrie contra Țărilor de Jos, într-o grupă din care mai fac parte Franța și Macedonia de Nord. 

Lotul României pentru acest European este unul fragil, pentru că mai multe jucătoare sunt fie accidentate, fie nu îndeplinesc condiția impusă de EHF, de a avea e treia doză de vaccin.

Astfel, șansele naționalei de handbal feminin scad considerabil, iar ultimele vești nu sunt îmbucurătoare, a transmis Florentin Pera, în direct la Sport Total FM. Totuși, acesta anunță că Crina Pintea a reînceput antrenamentele și va fi pe parchet la turneul final.

“Din punct de vedere al lotului parcă problemele nu s-au mai terminat, au continuat de la zi la zi. În ceea ce o privește pe Crina Pintea, vă dau vești bune, a început antrenamentele, a făcut luni primul antrenament, nu este 100%, dar eu sunt mulțumit. Am avut o discuție cu ea în ceea ce privește starea ei de sănătate fizică. A zis că este spre bine și treptat crede că va ajunge la o formă bună, care să ne ajute. E un lucru îmbucurător pentru că e o jucătoare importantă pentru echipa națională, și în atac, și în apărare.

Au fost cu totul alte probleme, la meciul cu Ungaria, Lorena Ostase, la un contact mai dur pe semicerc, s-a accidentat serios la mâna stângă, se pare că are o fisură la un deget și din păcate astăzi nu va juca, vom vedea în ce măsură o vom putea recupera pentru aceste european. Este o altă jucătoare importantă din punctul meu de vedere, chiar mă gândeam ce se întâmpla dacă nu era Crina Pintea, având în evdere că Lorena era un pivot cu experiență care ne putea ajuta, iar Andreea Țîrle, o jucătare tânără, care joacă apărător intermediar, era destul de greu.

De altfel, o altă jucătoare care nu va juca azi și este cu semnul întrebării, cel puțin pentru acest început de european, este Eliza Buceschi, care tot a simțit o problemă la genunchi după un fault mai dur în meciul cu Ungaria. Am fost nevoit să o schimb în prima repriză, ieri a încercat să se antreneze, undeva la 30-40%, fără a intra la contact. Vom vedea cum evoluează lucrurile. Dindiligan și Diana Ciucă au avut probleme, nu grave, dar să sperăm că până la meciul cu Olanda vor fi apte. A fost o perioadă extrem de dificilă din acest punct de vedere, dar sunt mulțumit și sunt încrezător în ciuda obstacolelor. Sunt un antrenor ambițios și nu o să cedez, asta le transmit si fetelor, avem încredere în ele, avem jucătoare cu calități, nu avem un loc complet 100%, dar asta este situația, încercăm să ne adaptăm și să găsim soluții din mers”, a declarat Florentin Pera.

Înainte de a merge la EURO 2022, România efectuează un mini-turneu de pregătire în Ungaria, unde a pierdut cu țara gazdă primul meci, scor 33-28. Cel de-al doilea și ultimul joc de verificare va fi în compania Germaniei, azi, de la ora 19:30.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -