Leo Grozavu, după victoria cu Farul: “Sunt bucuros, era important să avem un rezultat care să ne dea încredere”

Poli Iași a obținut prima victorie din acest sezon de Superligă, chiar pe terenul campioanei Farul Constanța, scor 3-1, la Ovidiu.

Leo Grozavu, antrenorul moldovenilor, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre succesul echipei sale, dar și despre obiectivele acestui nou sezon.

“N-am fost demoralizat, am fost descumpănit. În același timp, pot să zic că nu-s fericit, dar sunt bucuros, pentru că am validat munca pe care o facem de la începutul acestui sezon și era important să avem un rezultat care să ne dea încredere pentru viitor. Sigur, în primele 2 jocuri greșelile ne-au costat foarte mult. Sau gafele personale, și atunci când gafezi în prima ligă ești taxat imediat.

Fără dar și poate că jucătorii care au venit vor ridica nivelul, dar încă e nevoie de omogenitate, de pregătire, că și Ciobanu, chiar dacă a venit din programul de antrenament al altei echipe, se vede că n-are niciun joc. Am luat și un jucător de echipă națională, din Guatemala, a jucat în MLS, s-a văzut când a venit că are o anumită structură. Sigur, l-am analizat, l-am urmărit și de-aia am încercat să-l transferăm și am reușit. Ne-am dorit și alți jucători, n-am reușit să-i transferăm. Am mai spus motivele, e greu să transferi jucători de calitate în condițiile unui buget destul de retrâns, dar noi încercăm cu scoutingul pe care îl facem să aducem jucători de calitate.

Este posibil să mai vină jucători până la finalul perioadei de transferuri, ne dorim să întărim lotul. Din păcate, în România începe foarte devreme campionatul, când alții mai caută, stau să găsească soluția cât mai bună, nu se aruncă la prima strigare. Acum va trebui să facem o altă perioadă de pregătire pentru jucătorii care au venit mai târziu, să acumuleze. Nu avem ce face, nu suntem doar noi în situația asta, toate echipele din România suferă.

Asta e și problema mea foarte mare (n.r.: doar 5 zile între meciurile de la Ovidiu și Arad), atunci când se fac programările, nu știu cine le facem, cum le face, dar am jucat la Ovidiu, facem 9 ore până la Iași, nici nu ajungem bine, cu oboseală, cu încărcătură, meciul aduce încărcătură, și apoi plecăm spre Arad. Nu apucăm bine să ne revenim că jucăm un alt meci. Sunt 5 zile și vă dați seama, mergem în altă parte a țării, am tăiat țara în lung și-n lat, dar nu avem ce face.

Au trecut doar 2 etape de campionat, e mult prea devreme să dăm verdicte. Chiar e prematur să zicem ceva de o echipă sau alta. Echipele nu și-au găsit ritmul, e început de campionat, lumea are timp să facă transferuri. Noi vorbim deja de retrogradare după 2 etape… E devreme și în iarnă să spunem că anumite echipe sunt retrogradate”, a declarat Leo Grozavu.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -