Leo Grozavu: “Avem handicap în România pentru că începem repede campionatul. Jucătorii sunt în vacanță, e greu să putem transfera din alte țări”

Poli Iași, proaspăt promovată în Superligă, a pierdut primul meci de pregătire din cantonamentul din Bulgaria, scor 2-0 cu Botev Plovdiv.

Leo Grozavu, antrenorul moldovenilor, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre echipa sa și despre campania de achiziții, care nu s-a încheiat.

Tehnicianul spune că este dificil pentru echipele românești să semneze jucători din afara țării, în principal din cauza faptului că Superliga începe foarte repede, iar mulți fotbaliști sunt încă în vacanță, astfel că nu vor accepta oferte de la începutul lunii iulie.

“Nu sunt noutăți, e ca în cantonament. Concluzii nu sunt multe, am încercat să facem 2 echipe, fiecare a jucat 45 de minute. Am venit după o perioadă în care am avut antrenamente solicitante, nu ne interesează rezultatele, ci să alcătuim un 11 cât mai competitiv. Suntem în căutări. Sigur că nimănui nu-i convine când pierde, dar în perioada de pregătire nu sunt rezulattele cele care contează. Important e să ne pregătim bine și să creăm un 11 cât mai aproape de cel care va începe campionatul.

Avem jucători noi în pregătire, dar mulți dintre ei n-au jucat pentru că au venit mai târziu. Prima dată trebuie să parcurgă niște etape de pregătire. Dacă îi băgăm acum, riscăm să-i accidentăm. Unii sunt în urmă, au venit de 2-3 zile, unii au venit direct aici.

Lista dorințelor nu s-a încheiat, am spus și cu altă ocazie, am trecut de la Liga 2 la Liga 2, pretențiile cresc și trebuie să ne întărim pe toate posturile, acolo unde vom reuși, bineînțeles.

Noi în România avem handicap că începem foarte repede campionatul. Multe dintre țările care au terminat târziu au jucătorii în vacanță, așteaptă oferte mai multe, nu se aruncă la prima ofertă, de aia e greu să aducem jucători în România. Toți sunt în vacanță, dacă vii cu o ofertă care nu-l satisface financiar, e clar că mai așteaptă, mai caută. Și atunci e normal că nu putem aduce jucători. Dacă facem schimbul ăsta doar intern, de la Voluntari la Iași, de la Iași la Hermannstadt, de acolo să plece la Botoșani și tot așa, e un circuit intern care nu aduce nimic ca plus”, a declarat Leo Grozavu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -