Florin Motroc merge să antreneze în liga a 2-a din Arabia Saudită: “În România sunt invizibil, inodor, incolor și insipid”

Florin Motroc, unul dintre cei mai experimentați antrenori în zona Golfului, cu mandate în țări precum Arabia Saudită, Bahrain, Oman sau Kuweit, a acceptat o noua provocare și va antrena pe Al Najma, în liga a 2-a saudită.

Tehnicianul a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre noua sa echipă și despre faptul că și-a luat gândul de la fotbalul românesc, pentru că, în 4 luni de când se află în țară, nu a primit vreo ofertă.

“Este extraordinar în țară, eu mă bucur că mă căutați. Îmi pare rău de Isăilă că nu și-a prelungit contractul, că a făcut o treabă extraordinară la Baniyas. Și eu am plecat din Bahrain tot oarecum din aceleași motive. El a avut ghinion după sezonul în care eram vice-campioni, eu în Bahrain, el în Emirate, acum 3 ani, la fel ca și la mine, au început să vândă din jucători și automat n-avea cum decât s-o ia la vale parcursul echipei. Și am avut trasee similare, echipele au fost aproape de retrogradare, deci în consecință, ce a decis el, a decis ca și mine, să renunțăm și să plecăm.

Spre deosebire de el, eu nu mai sunt în vacanță. Voi începe treaba poimâine, în Arabia Saudită. Poate mă ajută Dumnezeu și mă întâlnesc și cu Ronaldo, cu Benezma. Când am acceptat oferta asta pentru a mă întoarce, este o echipă de Liga 2, Al Najma, e o nou promovată din Liga 3, probabil că atunci când m-au ales și au decis să discute cu minte, și-au luat informațiile mai mult ca sigur cum că eu mai mai pregătit o echipă de genu ăsta, Al-Jabalain, în 2018 dacă nu mă înșel, o echipă promovată tot din Liga 3, cu obiectiv de menținere în Liga 2. E o ligă foarte puternică, cu 7 străini, au dat voie și la portar la Liga 2, bugetele au crescut foarte mult, pretențiile sunt foarte mari. Sunt campionate cu exigențe față de antrenori, de joc și de toate celelalte lucruri. Nu prea au răbdare, apropo de ce zicea și Șumi în mai multe intervenții, dar atât el, cât și eu, chiar și Oli, suntem printre puținii antrenori care ne-am dus contractele la capăt în zona Golfului, ceea ce e un lucru extraordinar pentru un antrenor, mai ales într-o zonă și în niște campionate unde n-are nimeni răbdare cu tine.

Sunt acasă din martie și ceea ce m-a făcut să iau decizia sau, nici nu știu cum să spun, de a-mi lua gândul, mi s-a confirmat. De 4 luni sunt acasă, chiar dacă am apărut și la TV, și la radio, sunt invizibil, inodor, incolor și insipid din punctul ăsta de vedere. Mi se confirmă ceea ce copiii mei îmi spun mereu: “Tată, n-ai ce căuta în fotbalul românesc, n-ai vreun loc ca antrenor”. Iar din punctul ăsta de vedere sunt nevoit să accept ofertele din străinătate, acolo unde oamenii mă apreciază și recomandările mele vis-a-vis de toate echipele unde m-am dus au venit din partea foștilor mei conducători sau anumitor jucători, foarte rar, cred că de vreo 2 ori în 14 ani de când sunt în Golf, doar 2 contracte au fost găsite de impresari”, a declarat Florin Motroc.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -