Laurențiu Bănescu, actor în serialul „Umbre”: “Nu s-a prea lipit fotbalul de mine. Îmi spuneau să merg în apărare, că poate se lovește mingea de mine”

Duminică, 30 octombrie a.c., la emisiunea „Liga de weekend”, realizatorii Răzvan Toma și Vasile Constantin l-au avut invitat prin telefon pe actorul Laurențiu Bănescu, cel care, printre altele, a interpretat cu mult talent rolul „Emilian” din serialul HBO de succes „Umbre”.

Relaxat și spontan, el a dialogat aproape o oră cu cei doi realizatori, puțin despre sport și bineînțeles despre teatru și film, despre începuturile sale în această lume artistică, despre rolul său din „Umbre” și despre producțiile în care a evoluat cel mai recent, care urmează să fie lansate în 2023. Totodată, am aflat că nu de prea mult timp s-a mutat cu familia la Câmpulung Muscel, după câțiva ani petrecuți la Timișoara, fiind atras de frumusețea orașului și a naturii din jur, el fiind născut la Târgoviște.

,,Nu s-a prea lipit fotbalul de mine. La liceu se mai luau unii colegi de mine, care îmi reproșau că stau în față și îi încurcam. Îmi ziceau: „du-te în apărare, că ești înalt și poate se lovește mingea de tine”.

După ce am terminat cu gândurile parazite, cu frustrările și tot ce provenea din faptul că nu făcusem UNATC, m-am putut decide să o iau pe calea actoriei.

Regizoarea Ana Mărgineanu mă încuraja în mod constant, spunându-mi că fac bine ceea ce fac, propunându-mi să iau parte la unele proiecte de-ale ei. Am jucat într-unul din primele mele spectacole de teatru, la Teatrul Mic, unde i-am avut parteneri pe reputații actori Gheorghe Visu și Maria Ploae. În pauză au venit și mi-au spus că le-a plăcut cum am jucat. Nu vă puteți imagina cât au însemnat acele cuvinte pentru mine.

Am preferat teatrul independent, pentru că simțeam că este mai aproape de menirea mea de actor.

Bogdan Mirică, scenaristul și regizorul serialului Umbre mă cunoscuse la castingul primului său lungmetraj, „Câini”. Când m-a chemat pentru „Umbre”, știa cine sunt și ce pot. Așa că a avut încredere să-mi ofere rolul „Emilian”, apărând din sezonul 2, Trebuie să recunoaștem că partitura pentru el a fost atât de bine scrisă, încât oricine s-ar întâlni cu ea s-ar simți binecuvântat”,  a spus Laurențiu Bănescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție o puteți asculta, dând click pe linkul de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -