FCSB din nou în Ghencea? Marcel Ciolacu: “Această situație aberantă trebuie să înceteze. Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile FCSB, cât și la cele ale Stelei”

FCSB ar putea să joace pe Stadionul Ghencea, după ce echipa lui Gigi Becali nu a primit acceptul de a închiria noua arenă. Marcel Ciolacu, șeful PSD, spune că se va implica personal pentru ca această dispută să înceteze.

Potrivit ProSport, Ciolacu a dat exemplu Milan și Inter, care împart același stadion, și spune că vrea ca acest lucru să se întâmple și cu arena din Ghencea, pentru ca suporterii să poată să urmărescă meciurile în cele mai bune condiții.

„Un bărbat m-a întrebat dacă am vreo explicație pentru care FCSB nu este lăsată să joace pe noul stadion din Ghencea. I-am răspuns sincer că nu știu de ce, situația fiind mai presus de puterea mea de înțelegere.

Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei.

Cred că într-o țară în care fotbalul a ajuns să trăiască din amintiri este momentul ca această situație aberantă să înceteze! E aberant ca FCSB și Steaua să fie folosite într-un război orb al orgoliilor, război din care pierd, cu siguranță, atât suporterii, cât și fotbalul românesc!

Nu sunt prieten cu Gigi Becali, dimpotrivă, avem principii de viață și crezuri politice diferite – să nu uităm că domnia sa a fost acum câțiva ani demnitar PRM. Dar aici nu e vorba de politică, ci de normalitate și decență. De aceea, i-am spus acum câteva zile lui Gigi Becali că mă voi implica pentru ca, într-un interval rezonabil de timp, suporterii să poată merge în Ghencea, atât la meciurile din prima ligă ale FCSB, cât și la cele ale Stelei, în divizia secundă.

Dacă două echipe uriașe, precum Milan și Inter, pot împărți același stadion, bănuiesc că vom reuși să facem și în România ca, până la urmă, rațiunea să învingă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, care a demisionat recent, nu a permis FCSB-ului să folosească stadionul care se află în administrarea Armatei. În urmă cu câteva luni, acesta declara: “Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu LPF sau cu FRF. E o problemă care ține și de suporterii Stelei, de toată comunitatea care înseamnă Steaua, care a dat mulți campioni mondiali și, sigur, vocea acestei comunități este importantă pentru oricine”.

Stadionul construit pentru EURO 2020 a costat aproximativ 100 milioane de euro și doar pentru a fi întreținut este nevoie de circa 1 milion de euro anual, potrivit lui Adrian Cefalan, directorul de investiții de la CNI, bani care sunt asigurați din bugetul de stat, arena nefiind deocamdată profitabilă.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -