Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, după scandările de la Constanța: “Ura nu are ce căuta pe stadion, nu suntem dușmanii nimănui”. Soluția propusă pentru ca incidentele să înceteze

Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, a fost invitat în cadrul Execuții matinale, de la Sport Total FM, pentru a discuta despre scandările xenofobe la care echipa sa a fost supusă în meciul cu Farul Constanța, dar și despre planurile de viitor ale echipei.

“Este ceva sensibil. Eu întotdeauna am spus că în fotbal nu trebuie să existe ură, nu trebuie să existe xenofobie și nimic din chestiile astea. Fotbalul nu degeaba este numit sportul rege. Eu așa consider, că lucrurile de genul ăsta nu au ce căuta pe niciun stadion, nu numai în România, în toată Europa. Am văzut că în ultimele luni, în ultimii ani, a devenit ceva sensibil. Am văzut că pentru un singur cuvânt spus greșit, care se află în vocabularul românesc și acum 10 ani vorbeam deschis despre cuvântul respectiv, un arbitru a fost tras pe dreapta. E bine că s-a terminat cu bine, dar a fost tras pe dreapta”, a declarat Laszlo Dioszegi.

Soluția propusă de patronul covăsnenilor

Laszlo Dioszegi crede că LPF și FRF ar trebui să facă front comun pentru ca astfel de incidente să nu mai apară pe viitor. El propune ca instigatorii să primească interticții drastice pe stadioane.

La niște scandări care nu își au locul ar trebui ca LPF sau FRF să ia niște măsuri drastice. Dacă nu, se vor repeta la fiecare meci în deplasare unde vor fi galerii mai imporatnte.

“Eu așa consider, că dacă se dă un exemplu, suporterii se potolesc. Cluburile care au suporteri mulți ar trebui să vorbească și să explice că nu mai suntem în secolul XX, suntem în secolul XXI. Cumva terbuie să fie un sport care să fie iubit. Și de un copil, care vine cu părinții, să poți merge cu soția, să te poți bucura de un spectacol fotbalistic. Eu cred că dacă femeile sau copiii aud scandări nu vor veni cu plăcere, iar fotbalul trebuie să fie pentru toți.

În niciun caz nu vreau ca cluburile să aibă de suferit. Ar trebui să se vadă, că sunt camere peste tot, la fiecare stadion. Să vadă cine e instigatorul și să dea un exemplu, cum a fost în Anglia, să nu mai poată intra 1-2 ani de zile pe stadion. Dacă niște indivizi sunt trași pe dreapta un an, eu cred că ceilalți se potolesc. Repet, de o mie de ori, ura nu are ce căuta pe stadion. Nici dintr-o parte, nici din cealaltă. Eu sunt echidistant, fotbalul e un joc și trebuie să-l concepem ca un joc. Nu suntem dușmanii nimănui, nu suntem în politică, suntem un club oarecare, ca celelalte”, explică Laszlo Dioszegi.

Patronul echipei mai spune că echipele care au jucat în deplasare la Sfântu Gheorghe nu au fost jignite de suporteri, iar toată lumea a fost primită cu respect. Totuși, acesta recunoaște că “fiecare pădure are uscăturile ei”, iar unii suporteri care vin din Ungaria afișează steaguri specifice Secuimii, dar niciodată alături de cântece contra românilor.

Înregistrarea integrală poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -