Bogdan Lobonț este noul antrenor al naționalei României U20: “Sunt emoționat și bucuros. E ca în prima zi de școală, sunt nerăbdător să cunosc lotul”. Stoichiță explică alegerea făcută

Bogdan Lobonț este noul selecționer al naționalei României la categoria U20. El a fost prezentat într-o conferință de presă la care a participat și directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță.

Bogdan Lobonț este primul selecționer al noii echipe naționale U20, o echipă care va asigura tranziția spre echipa de tineret de U21.

“Sunt emoționat, sunt bucuros pentru alegerea făcută. E ca și în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc lotul de jucători. Sunt convins că vom obține maximum din partea fiecăruia. Prima acțiune o să aibă loc pe 29 august, primul meci va fi contra Portugaliei, pe 2 septembrie, iar al doiilea se va disputa pe 6 septembrie, contra Angliei, în deplasare.

Nu e nicio postură ciudată, nu s-a inventat nimic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Era diferența un pic mare între naționala U19 și cea U21.

Foarte mulți jucători nu aveau meciuri, sunt diferențe atât din punct de vedere fizic cât și tactic. E un fond interesant de jucători cu calități importante, datoria noastră e să dezvoltăm calitățile acestor jucători și să le construim mediul necesar pentru marea performanță.

E un fond de 40-45 de jucători pe care-i avem în vedere”, a spus Bogdan Lobonț, într-o conferință de presă.

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF a explicat alegerea făcută. Daniel Pancu s-a aflat și el pe lista scurtă.

“Scopul acestei echipe este tranziţia către echipa U21, să aibă o experienţă internaţională extraordinară. Şiragul acesta de meciuri cu echipe foarte puternice va aduce un plus de valoare acestor jucătorii posibil participanţi la Campionatul European U21 din 2023.

Ne-am gândit şi am decis ca antrenorul acestei echipe să fie Bogdan Lobonţ, o figură care a mai lucrat în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Are experienţă internaţională vastă. Vine din campionate de unde ai de învăţat doar de bine, din Olanda din Italia şi astfel s-a luat această hotărâre.

Aveam mare încredere în el că va forma o echipă care nu are un obiectiv imediat ci unul pe termen lung, de a furniza jucători la lotul de 21″, a declarat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -