Kyros Vassaras, despre arbitrii VAR care au folosit telefonul mobil: ”Au folosit telefoanele pentru cronometrare”

Folosirea telefoanelor mobile de către arbitrii din camera VAR a stârnit numeroase controverse în Superliga României, în prima etapă a sezonului 2022-2023, iar astfel președintele CCA – Kyros Vassaras, a decis să vină cu o serie de precizări.

Vassaras a menţionat că niciun arbitru nu a vorbit la telefon şi că, la finalul etapei, toţi arbitrii au fost informaţi că nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul jocurilor. Șeful CCA a mai adăugat că telefoanele mobile au fost folosite pentru conometrare. Totuși, întrebarea este de ce arbitrii VAR nu dețin ceas de cronometrare.

“Ținând cont de discuțiile apărute în presă, CCA dorește să clarifice informația conform căreia arbitrii VAR au folosit telefonul mobil în timpul meciurilor. Este adevărat că unii arbitrii asistenți VAR au folosit telefonul, însă acest lucru s-a întâmplat doar pentru funcția de cronometrare. La fiecare partidă, arbitrii asistenți VAR trebuie să țină cont de timpul oprit pentru fiecare eveniment pentru a informa în consecință arbitrul de centru pentru calcularea timpului suplimentar catre trebuie să fie afișat de cel de-al patru oficial, la sfârșitul primei reprize sau la finalul meciului. Niciun arbitru nu a vorbit la telefon în timpul meciurilor, iar acest lucru a fost verificat cu ajutorul imaginilor de la camera video ce funcționează în fiecare mașină VAR pe durata partidelor.

Nu a existat o instrucțiune din partea CCA ca ei să poată folosi telefoanele mobile! Totodată, la finalul jocurilor din prima etapă, la ședința de analiză, toți arbitrii au fost informați că nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în interiorul sau în afara Camerei VAR în timpul jocurilor!”, a transmis Kyros Vassaras, printr-un comunicat.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -