Ionel Ganea trage un semnal de alarmă: “Fotbalul românesc suferă foarte mult!”. CFR Cluj, dată exemplu negativ

Ionel Ganea a făcut o scurtă analiză a fotbalului românesc, la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM. Fostul atacant a lăudat echipa națională pentru calificarea la EURO 2024, dar a vorbit și despre dificultățile pe care le are campionatul nostru.

“Ganezul” a scos în evidență faptul că foarte puțini jucători din SuperLiga sunt convocați la lot, cei mai mulți venind de la echipele din străinătate.

Fostul vârf al naționalei României a dat-o exemplu pe CFR Cluj. Campioană 5 ani la rând, între 2017 și 2022, echipa din Gruia n-a avut niciun jucător convocat la lot pentru “dubla” cu Israel și Elveția. Daniel Bîrligea a fost chemat inițial de Edi Iordănescu, dar s-a accidentat și a părăsit cantonamentul naționalei.

“Sunt bine aici la Făgăraș, mai schimbăm și noi aerul. Am fost prin București, am fost la meciul cu Elveția. Un rezultat foarte bun. Eu zic că am făcut ce trebuia pe finalul acestei campanii de calificare. E un lucru foarte bun pentru că n-am pierdut niciun meci.

Eu cred că fotbalul românesc suferă foarte mult, n-am jucat în cupele europene cu nicio echipă sezonul acesta. Deci e un lucru foarte bun că ne-am calificat la Campionatul European.

Se pare că e mai bună calitatea jucătorilor din străinătate. E trist s-o spunem, dar nu prea mai avem jucători români cum trebuie în campionat. Să vă dau un exemplu. CFR Cluj, campioană ani la rând, nu are niciun jucător român la echipa națională. Un lucru foarte negativ. CFR, la fel, se bazează pe foarte mulți străini, iar pe tineret nu se bazează aproape deloc.

Avem la națională jucători promițători, ca Ianis, Rațiu, Drăgușin. Sunt și lucruri pozitive.”, a spus Ionel Ganea, la “Fluier final”.

Ascultă interviul integral cu Ionel Ganea:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -