Ion Țiriac a vândut turneul de tenis Mutua Madrid Open

Omul de afaceri Ion Țiriac, deținătorul turneului de tenis din capitala Spaniei, a încheiat un acord definitiv cu grupul IMG pentru achiziția Mutua Madrid Open, care reunește turneul feminin de categorie Premier Mandatory, cât și pe cel masculin de Masters 1000.

Inițial, la Madrid se disputa un turneu indoor, pe suprafaţă rapidă,

Tranzacția ar urma să fie încheiată în prima parte a anului 2022, sub supravegherea ATP și WTA.

Grupul IMG, care este specializat în organizarea de evenimente sportive, media și modă, mai deține, printre altele, turneul Miami Open, un succes în circutele ATP și WTA, atât în opinia fanilor, cât și în cea a jucătorilor de top.

„Mutua Madrid Open va fi o completare importantă a portofoliului nostru global de evenimente şi la afacerea noastră din tenis, care se va mândri acum cu două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii din ambele circuite”, a declarat Sam Zussman, copreşedinte al departamentului Media şi Evenimente, IMG.

Ediţia aniversară de 20 de ani a turneului va avea loc anul viitor, în perioada 26 aprilie – 8 mai, la Caja Mágica din Madrid, Spania. Mutua Madrid Open este unul dintre cele două evenimente cheie pe zgură care precedă Roland Garros.

Ion Țiriac deține turneul din 2009 și a avut mai multe probleme cu autoritățile din Spania în privința organizării, care nu au mai vrut să-i acorde finanțare în ultimii ani.

În cei peste 10 ani în care a organizat competiția de la Madrid, Ion Țiriac a creat din acest turneu adevărat brand, cu premii comparabile cu cele de la Grand Slam-uri. Miliardarul român a fost autorul și unei schimbări ce se dorea definitive în tenis, introducerea zgurii albastre, în 2012, pentru o mai bună vizibilitate TV. Inovația s-a dovedit la acea vreme a fi un eșec, deoarece majoritatea starurilor din tenis au criticat schimbarea, spunând că suprafața tratată chimic crește riscul accidentărilor.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -