Cristi Balaj reacționează după meciul FCSB-ului: “Dacă Marian Barbu nu va fi suspendat înseamnă că există o încurajare ca arbitrii să greșească”

Duelul la nivelul declarațiilor dintre oficialii FCSB și CFR Cluj continuă. După ce Mihai Stoica a acuzat că CFR Cluj a fost favorizată de arbitraj după o fază discutabilă în meciul cu Chindia Târgoviște, Cristi Blaj iese în față cu noi declarații.

Președintele ardelenilor spune că greșelile sunt tot mai multe pentru că nivelul arbitrajului din România a scăzut în ultimii ani, dar îi răspunde lui Mihai Stoica, care declarase anterior că “să nu vă mai miraţi de ce are CFR Cluj un avans atât de mare. Să vă miraţi când va fi arbitrată corect”.

“Are dreptate Mihai Stoica. CFR nu a fost arbitrată corect în meciul cu Chindia, s-au analizat la TV fazele. Sunt 2 lovituri de pedeapsă neacordate, aici vorbim de unanimitate, și presa a zis același lucru. În privința golului, situația e discutabilă, pentru că regulamentul a fost din nou schimbat. Începând cu 1 iulie, FIFA a stabilit că atunci când un jucător joacă mingea în mod accidental cu mâna și un coechipier înscrie un gol, jocul nu va fi întrerupt și golul va fi validat. În această situație se încadrează golul lui Omrani. Putem să admitem că este o fază discutabilă și să analizăm în ce măsura Costache putea să ferească mână, putem discuta, dar părerile sunt împărțite”, a declarat Cristi Balaj, la Sport Total FM.

Fostul arbitru spune că nu este de acord ca anumiți conducători din fotbalul românesc să facă presiuni pentru ca arbitrajul să le fie favorabil și vorbește despre cele două faze din meciul FCSB – UTA Arad, în urma cărora FCSB a înscris 2 goluri.

“Din păcate sunt greșeli și atunci când creăm un mediu ostil pentru arbitri, e normal să apară asemenea greșeli.

Repet, inclusiv aseară, la meciul FCSB-ului, sunt 2 faze grele. Eu sunt fost arbitru care a făcut greșeli, iar subiectul este închis, nu vreau să dezvolt, să-mi fac păreri, să fiu preocupat de ce fac alte echipe. În schimb, da, ne apărăm când suntem acuzați. Noi la rândul nostru suntem nemulțumiți că li se dă voie unora să facă presiuni asupra arbitrilor.

Noi n-am venit să vorbim de arbitraj, n-am acuzat pe nimeni. Radu Petrescu este un arbitru de valoare. Este jenant că unii au ajuns să vorbească așa de un om, care are nevoie de sprijinul nostru. Au acuzat persoane care în familie au avut anumite cazuri, probleme medicale pentru oameni dragi și au ajuns să vorbească așa de Radu Petrescu, este dezamăgitor.

Dacă Mariam Barbu nu va fi suspendat după meciul ăsta înseamnă ca există o încurajare ca arbitrii să greseasca și nu mai e nimic de spus”, a încheiat Cristi Balaj.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -