Ion Crăciunescu pune la zid doi arbitri din SuperLiga: “Sunt vai de capul lor! Te închini cu ambele mâini!”

Ion Crăciunescu a pus “tunurile” pe arbitrii din SuperLiga. Fostul mare arbitru nu i-a menajat pe cei care conduc meciurile în prezent, concentrându-și atenția pe doi dintre ei: Andrei Chivulete și Marian Barbu.

Crăciunescu a recunoscut că nu înțelege cum primesc unii arbitri români delegări în cupele europene.

În plus, Ion Crăciunescu a tras un nou semnal de alarmă asupra faptului că nume grele din istoria arbitrajului românesc, precum Ioan Igna sau Adrian Porumboiu, nu sunt luate în calcul pentru șefia CCA.

Crăciunescu consideră că nu numărul de delegări din cupele europene ar trebui să primeze, ci calitatea arbitrajului din campionatul nostru.

“Băi, românilor, treziți-vă! Voi îl mai aveți pe Igna, pe Porumboiu și alți foști arbitri valoroși în România care pot să facă treaba asta. Păi nu vedeți ce se întâmplă de atâția ani?

(N.r. – Despre Andrei Chivulete) După părerea mea, când îl văd și internațional… în fine. Căile Domnului sunt nelimitate!

Pe Barbu mi-ar fi frică să-l deleg și la județ. Uitați-vă că în fotbal, orice fotbalist are o calitate. Driblează, șutează, aleargă foarte mult, are viteză bună și așa mai departe. Păi și la arbitraj trebuie să ai anumite aptitudini!

Sunt oameni care n-au niciun fel de aptitudini pentru această activitate. Să cunoască jocul de fotbal, să fie foarte bine instruit și pregătit fizic. Pe Barbu nu-l recomandă nimic, decât că arată bine în poză. Dacă îi faci o poză în echipament de arbitru, arată bine. Dacă îl lași pe teren, Doamne! Îți pui ambele mâini în cap.

Nu-i recomandă nimic pentru asta. Sunt vai de capul lor! Și la județ și la meciuri de copii mi-ar fi frică să-i deleg. Și apar pe prima scenă a fotbalului românesc…Te uiți, te închini cu ambele mâini și nu îți vine să crezi.

Ne-am dus cu capul înainte, am acceptat orice și mergem cu sintagma asta ‘Domne, stai că avem delegări multe pe afară’. Păi fraților, nu ăsta e interesul fotbalului românesc, ci să avem o competiție echilibrată, iar arbitrii să fie echidistanți.”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea “Fluier final”.

În plus, Ion Crăciunescu a comentat și faza controversată din meciul CFR Cluj – FCSB 1-1. În minutul 52, Florinel Coman a marcat un gol fabulos, dar reușita a fost anulată după ce George Găman, arbitrul din camera VAR, l-a atenționat pe centralul Sebastian Colțescu asupra unui presupus fault comis de Valentin Crețu la faza premergătoare golului.

În cele din urmă, Colțescu a anulat golul lui Coman. Ion Crăciunescu este de părere că Crețu a faultat, deci decizia a fost corectă.

“Și eu spun că a fost fault. Chiar dacă toată lumea spune că face un atac prin alunecare și atinge întâi mingea, cu celălalt picior îi împiedică alergarea, deci e fault. Nu se mai ține cont de faptul că a jucat mingea. A jucat mingea, dar depinde ce face și după ce o joacă. Deci nu era într-o poziție firească, după părerea mea. Este o fază controversată. Eu sunt pentru fault.”, a mai declarat Crăciunescu.

Ascultă aici interviul integral al lui Ion Crăciunescu:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -