Boxul românesc a strălucit în 2023! Vasile Câtea: “Am câștigat 80 de medalii internaționale la juniori!”

Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box, a vorbit cu mândrie despre rezultatele excelente bifate de sportivii români în 2023. 

Într-o intervenție la emisiunea “Trafic Sport”, de la Sport Total FM, șeful boxului românesc a precizat că, în acest an, pugiliștii juniori s-au aflat într-o formă grozavă, reușind să câștige în jur de 80 de medalii internaționale, dintre care peste 45 la Campionatele Europene și Mondiale.

“De la ultimul Campionat Mondial de juniori ne-am întors cu 3 medalii: una de argint și două de bronz. Ne-am atins obiectivul și suntem foarte bucuroși toată Federația și suporterii noștri.

Anul 2023 a fost un an de excepție. Am atins niște rezultate atât de frumoase și numeroase, încât nu știm cum să le mulțumim copiilor și antrenorilor care au participat la rezultatele de anul acesta.

Sunt peste 45 de medalii câștigate la Campionatele Europene și Mondiale. Dacă le adunăm și pe cele de la Balcaniadă, ne ducem undeva la 80 de medalii internaționale. E mult peste ce eram noi obișnuiți.”, a spus Vasile Câtea, la emisiunea “Trafic Sport”.

Vasile Câtea a vorbit și despre marele vis de vara viitoare: Jocurile Olimpice de la Paris.

Președintele Federației își dorește să vadă cât mai mulți boxeri tineri care să reprezinte România la prestigioasa competiție din 2024.

“Eu sper din toată inima. Îl avem în cărți pe Cosmin Gârleanu, care e profesionist, dar poate lupta până în 15 meciuri și pentru sistemul olimpic. Plus, mai avem câțiva copii care anul acesta au demonstrat că merită să încerce calificarea la Olimpiadă.”, a mai declarat Câtea.

Ascultă interviul integral aici:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -