Cristina Neagu și-a anunțat retragerea de la echipa națională!

Cristina Neagu a spus stop carierei sale la echipa națională a României, după 17 ani. Cea mai bună handbalistă a României a făcut anunțul marți seară, la revenirea în țară, după încheierea Campionatului Mondial unde naționala noastră s-a clasat pe locul 12.

Neagu a spus că ar fi continuat să joace la națională doar dacă “tricolorele” ar fi reușit să se califice la Turneul Preolimpic de anul viitor.

România a ratat sferturile de finală de la Campionatul Mondial și, astfel, a pierdut orice șansă de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris.

“Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul. 

Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut. 

Ne-am abonat cumva la locul 12. Am avut o jucătoare senzațională, pe Lisa (n.r. Eliza Buceschi) și tot am terminat pe locul 12.

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin… Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte”, a declarat Cristina Neagu, la revenirea în România.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -