Ion Crăciunescu: “Lui Istvan Kovacs îi joacă feste caracterul, i se pare că e picat de pe altă planetă. Niște gafe impardonabile, ăsta e arbitrul nr.1 al României”

Ion Crăciunescu a analizat, în direct la Sport Total FM, prestația lui Istvan Kovacs din meciul FC U Craiova – CS Universitatea Craiova, despre care spune că a fost una foarte slabă, greșelile fiind impardonabile.

Fostul mare arbitru atrage atenția și asupra lui Kyros Vassaras, președintele CCA, despre care crede că nu conduce cum trebuie arbitrii români și face o comparație cu fosta conducere a FRF, afirmând că Mircea Sandu era net superior celor ce se află acum în fruntea federației.

“Iată, cel mai bun arbitru român, l-am văzut făcând niște gafe impardonabile, începând cu penalty-ul pentru henț, doar el l-a văzut, camerele nu l-au văzut și nici VAR-ul nu l-a văzut. Am informații că VAR-ul i-ar fi comunicat că n-a fost penalty, dar el a luat decizia. Am văzut la el o diferență formidabilă în aplicarea sancțiunilor disciplinare. Dacă era vorba de cineva care i-a zis lui ceva, imediat, galben, roșu. Dacă era vorba de faulturi pe care scria galben, la alea nu a reacționat în niciun fel. Ăsta e arbitrul numărul 1 al României.

Nu trebuie să fii arbitru, orice iubitor al fotbalului vede. El cu suficiența lui alimentată de suficiența ălora care sunt pe la comisie. Apropo, ați făcut socoteala câți bani și-a luat Vassaras până acum? Vă rog să faceți, că atinge milionul de euro.

Eu mă întreb, cum putem noi să îi dăm înainte cu un cetățean grec care în Grecia nu e acceptat probabil, că altfel era acolo, nu venea pe la noi să stea bietul om numai în delegații, să facă naveta asta București-Atena cu avionul. Eu am recunoscut că l-am ascultat si ca lector e bun, dar repet, să-mi dați și mie un exemplu de țară din lume, luați Africa, Asia, ce vreți, unde este un președinte de comisie un cetățean străin? E de 8 ani, a muncit cu 10.000 de euro pe lună, mai are puțin și face milionul.

Am pus doar salariul, n-am pus cheltuielile de transport, cazare, diurnă, pe care le suportă FRF. Noi avem bani mulți în fotbalul românesc. Suntem atât de penibili, mi-e greață, când fac niște comparații… Cu Mircea Sandu am avut niște războaie la FRF și acum zic că ce tâmpit eram, cum mă luam eu de el, nu aveam termen de comparație.

Caracterul îi joacă feste lui Kovacs. Caracterul îi dă o anumită suficiență și o anumită stare în meciuri, i se pare că e picat de pe altă planetă. Dacă îș iei să-l privești ca structură, are niște calități să facă un arbitraj foarte bun, dar are niște reacții care îi vin de la centrală, de sus, pe care nu le pot înțelege. Așa și în meciul ăsta”, a declarat Ion Crăciunescu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -