Ioan Ovidiu Sabău: “Ungaria nu e o super-valoare și bate 4-0 Anglia… O echipă disciplinată, cu jucători umili, modești”

România a încheiat în genunchi cele 4 meciuri de Liga Națiunilor, reușind doar o victorie chinuită cu Finlanda, scor 1-0, și culminând cu înfrângerea de pe Giulești, scor 3-0 cu Muntenegru.

Ioan Ovidiu Sabău spune că, pe lângă nivelul jucătorilor, care este cunoscut, deranjant este faptul că adversarul te domină la capitolul determinare și mentalitate.

“E greu de făcut o analiză, să vedem cauza, de ce s-a ajuns la acest nivel. O analiză mai profundă nu e simplu de făcut. E o problemă și o dezamăgire mai ales atunci cânt ești dominat la capitolul determinare. Știm deocamdată nivelul care este, sunt probleme și la nivel individual ca valoare, dar atunci când la capitolul determinare, concentrare, atitudine te domină adversarul nu e în regulă. E o problemă și de mentalitate, de educație.

Citeam un articol interesant al lui Ștucan, care sper să nu fie adevărat în totalitate, că băieții ăștia tineri care zicea că vin la națională și își bat joc, destul de ironici la adresa celorlalți, își etalează ceasuri, haine, sunt destul de aroganți, dacă e adevărat e foarte grav. Aici greu să le schimbi o astfel de mentalitate. Intervine partea umană, educația, multe aspecte.

Ce au ei în plus față de noi. Uitați-vă la sfârșitul meciului cum au reacționat sau la gol cum reacționau jucătorii, cum săreau toți de pe bancă, antrenori, jucători, reacțiile lor, încărcătura pe care au avut-o, determinarea la fiecare contact cu jucătorii noștri. Acolo se face diferența în ziua de azi”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Totodată, fostul fotbalist cu 55 de selecții pentru națională, spune că vecinii maghiari au reușit rezultate mari în ultima vreme datorită disciplinei, echipa nefiind o super putere.

“Mă uitam la meciul Ungaria-Anglia, la bunul meu prieten Marco Rossi, ce rezultate a făcut. Și Ungaria, în afară de sigur, 3-4 jucători care joacă la echipe importante în Europa, dar nu la super echipe și să bați 4-0. O echipă disciplinată, cu jucători umili, modești, dacă ai astfel de calități, reușești, chiar dacă nu ai o super valoare”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -