Ioan Ovidiu Sabău, fericit după Rapid – “U” Cluj 2-3: “Nu mai dorm după un astfel de meci!”. Cum a reușit “remontada” în Giulești

Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat extrem de fericit după victoria răsunătoare obținută de “U” Cluj în Giulești. Formația ardeleană a fost condusă cu 2-0 de Rapid, dar a reușit să revină spectaculos și să câștige cu 3-2.

La emisiunea “Execuții matinale”, Sabău a dezvăluit cum a trăit meciul și cum a reușit să își împingă elevii către o remontada fantastică.

Antrenorul lui “U” spune că golul marcat de echipa sa înainte de pauză, prin Daniel Popa, a contribuit enorm la revenirea pe tabelă.

“După un astfel de joc, nu mai dorm. Trebuie să le dai încredere jucătorilor, să aibă entuziasm, să știi cum să-i responsabilizezi. Noi am gândit meciul într-un sistem 4-3-1-2. Știam că vor veni peste noi, împinși și de public, așa că noi trebuia să mergem în terenul lor și să nu-i lăsăm să joace.

A trebuie să schimb sistemul la 2-0 pentru Rapid, să trecem la un sistem 4-2-3-1. Am sacrificat un mijlocaș central, pe Marco Fossati, l-am trimis pe Alex (n.r. – Chipciu) mai sus și a intrat Oancea. A venit acel gol exact când trebuia (n.r. – în minutul 40, marcat de Popa). Altfel ar fi fost foarte greu să revenim.

Am reușit să nu ne pierdem încrederea. La pauză am reușit să-i conving că putem câștiga jocul. Sigur, acum trebuie să ai și jucători care să nu aibă teamă, cum am eu jucători cu multă experiență. Să revii de la 2-0 în Giulești, înseamnă că ești echipă și ai jucători de calitate.”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la emisiunea “Execuții matinale”.

 Ascultă interviul integral cu Ioan Ovidiu Sabău:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -