Cosmin Contra, pe val în Arabia Saudită: “Suntem greu de bătut!”. Ce a spus despre Edi Iordănescu și situația de la Dinamo

Cosmin Contra este pe val în Arabia Saudită. Antrenorul român se simte excelent pe banca lui Damac, echipă care se află pe locul 10 în prima ligă.

Trupa lui Contra are 4 meciuri fără înfrângere în campionat, iar tehnicianul român este extrem de mulțumit de jucătorii săi.

“Guriță” a vorbit la emisiunea “Fluier final” despre fotbalul din Arabia Saudită și planurile răsunătoare ale celor de acolo.

“În ultimele 9 etape am pierdut un singur meci, cel cu Al Nassr, în deplasare. Și acolo am avut șanse mari să plecăm cu cel puțin un punct. Echipa e ok. În momentul de față, sunt mulțumit de felul în care evoluează, mai ales că au venit mulți jucători noi în perioada de vară și nu e ușor să formezi o echipă în așa puțin timp. Munca pe care am depus-o în toate aceste luni nu a fost în zadar și lucrurile merg spre bine.

Sunt fericit că suntem foarte competitivi în fiecare etapă, suntem o echipă greu de bătut. E clar că evitarea retrogradării este un prim obiectiv, pe care încercăm să îl îndeplinim cât mai repede. Dau și eu o mână de ajutor la creșterea fotbalului din Arabia Saudită. Ei își doresc foarte mult să ajungă, ca nivel, printre primele 7-8 campionate din Europa.”, a spus Cosmin Contra, la “Fluier final”.

Cosmin Contra a comentat si declarația lui Edi Iordănescu, cel care i-a mulțumit atât lui, cât și lui Mirel Rădoi pentru că au contribuit la calificarea României la EURO 2024.

“I-am mulțumit și eu public pentru aceste urări și pentru mine și pentru Mirel. Eu cred că am fost primul care a început acest schimb de generații. Mirel a făcut o treabă bună la Campionatul European din Italia, după aceea am promovat majoritatea jucătorilor care sunt în momentul actual la echipa națională, apoi a venit Mirel și a continuat această promovare a tinerilor jucători. 

Edi Iordănescu, după două calificări ratate, una a mea și una a lui Mirel, a reușit această calificare care trebuie să îi dea noii generații un plus de încredere și valoare.”, a mai declarat Contra.

Cosmin Contra a vorbit și despre situația delicată de la Dinamo. Fostul jucător și antrenor al “câinilor roșii” trage un semnal de alarmă pentru viitorul clubului.

“E clar că Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea. Am zis că trecerea de la Liga a 2-a la prima ligă nu e ușoară, dacă nu faci anumite investiții. Eu sper ca până în pauza de iarnă, Dinamo să acumuleze puncte și apoi cei din conducere, inclusiv antrenorul, să-și dea seama de ce au nevoie și să facă transferuri pentru a recupera din puncte și a se salva.”, a mai spus Cosmin Contra.

Ascultă interviul integral cu Cosmin Contra:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -