Ioan Ovidiu Sabău explică de ce s-a reîntors în antrenorat la U Cluj: “Nu am venit să mă reabilitez și să reintru în circuit. Cred că pot salva această echipă”

Ioan Ovidiu Sabău a semnat cu Universitatea Cluj, marcând astfel reîntoarcerea sa în antrenorat după aproape 10 ani de pauză. Tehnicianul a dezvăluit, în direct la Sport Total FM, că a fost reticent la propunerea celor din conducerea clujenilor, însă a acceptat în cele din urmă.

Neluțu Sabău spune că ultima experiență de la U Cluj, când a pierdut barajul de promovare cu Hermannstadt, l-a făcut să se îndepărteze de echipă și să accepte cu greu provocarea de acum, fiind de părere că suporterii încă nu au trecut peste dezamăgirea de atunci. Totodată, antrenorul spune că nu a revenit la Cluj pentru a se reabilita ci pentru a salva echipa, care se află într-un moment dificil.

“Sunt 8 sau 9 ani, mulți ani de când n-am mai antrenat. A fost o decizie luată așa, cunoscând puțin situația, ce s-a întâmplat. Așa am considerat că e mai bine să mă retrag o perioadă. Sunt multe lucruri adunate.

Am fost sunat pe 23 decembrie mi se pare de președintele Radu Constantea, sigur că am refuzat oferta în primă fază. Am spus nu pentru că aveam o oarecare reținere cu privire la situația care s-a creat după ce am ratat obiectivul de promovare la barajul cu Hermmanstadt și aveam așa o reținere că suporterii mai sunt supărați și echipa nu are nevoie de o presiune în plus. Am spus că nu e momentul și că refuz.

Am fost sunat și sâmbătă de cei de la club să mî gândesc și după ce au aflat și suporterii că se negociază sau că există un interes, un suporter mai vechi al Universității Cluj, care a văzut cam tot ce se întâmplă la acest club, a spus că a fost cea mai pozitivă reacție a suporterilor de când e la U Cluj. Am zis să iau în calcul, totuși, să vedem și într-adevăr mi-a trimis foarte multe mesaje, ăsta e adevărul, nu că încerc să mă apropii eu de suporteri că nu ăsta e scopul, dar vă zic exact realitatea cum am procedat.

Am luat 2 zile de gândire, am tot fost sunat, s-a insistat, că nu e chiar așa cum cred eu, că sunt parte din familia U și că-s supărări de moment. Mi s-a spus că ei au mare încredere în mine și că e un moment bun să ne întoarcem acasă, cei care iubesc această echipă. Nu am venit să mă reabilitez ca antrenor și să reintru în circuit. Nici vorbă, să nu se interpreteze că am venit în momentul acesta greu ca să reintru în circuit, nu. Am venit pentru că cred că pot ajuta această echipă și pot s-o salvez”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -