Interviu special | Portarul Cristian, povești de legendă din carieră! Titlul cucerit cu FC Argeș, perioada Sportul Studențesc și naționala României

Cristian Gheorghe, fostul mare portar de la FC Argeș, cu 14 selecții la naționala României, a fost invitat telefonic la emisiunea “Liga de Weekend”, realizată de Răzvan Toma.

Fostul goalkeeper, campion cu echipa din Trivale în 1979, a vorbit pe larg despre cariera sa impresionantă, în care a cunoscut gloria fotbalistică și a purtat cu mândrie “tricolorul” la echipa națională.

Cunoscut de jurnaliștii și suporterii vremii doar după prenume, Cristian, acesta și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la FC Argeș. A apărat poarta piteștenilor timp de 12 ani și a devenit legendă în Trivale.

“La 16 ani, am ajuns de la Autobuzul București la Pitești. M-au legitimat, iar la 17 ani am debutat în Divizia A într-un meci cu Sportul Studențesc.”, și-a început povestea Cristian Gheorghe, la emisiunea “Liga de Weekend”.

Unul dintre jucătorii cu care Cristian a împărțit vestiarul la FC Argeș a fost marele Nicolae Dobrin. Fostul goalkeeper își amintește cu drag de impactul pe care l-a avut “Gâscanul” la echipa piteșteană.

“În momentul în care ai în echipă un jucător ca Dobrin, acesta îi scoate pe ceilalți jucători în evidență.”, a continuat Cristian.

Cristian a rememorat și momentul extraordinar în care FC Argeș a devenit campioană a României pentru a doua oară, în sezonul 1978/1979.

Fostul portar a dezvăluit prima primită din partea partidului, ca urmare a succesului din prima divizie.

“Pe vremuri, se dădea primă din partea Federației, plus o primă pe care ne-au dat-o cei de la partid. Ne-au dat cred că 5.000 de lei. Erau bani. Aveam o liniște financiară.”, a mai povestit Cristian Gheorghe.

Cristian a apărat și poarta Sportului Studențesc în perioada 1986-1988. El a contribuit la eliminarea danezilor de la Brøndby IF din Cupei UEFA, în 1987, după o revenire de senzație a echipei din Regie.

În meciul retur, de la București, Cristian a apărat 3 penalty-uri la loviturile de departajare și a pus umărul la calificarea “Studenților” în turul 3 al Cupei UEFA.

La finalul carierei, Cristian Gheorghe a mai bifat o performanță memorabilă. El a contribuit la promovarea în premieră a Gloriei Bistrița în prima ligă, în 1990.

La echipa națională, a adunat 14 apariții. 8 dintre acestea au fost în preliminariile unor turnee majore: Cupa Mondială din 1978, Cupa Mondială din 1982 și EURO 1980.

Ascultă interviul integral cu Cristian Gheorghe:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -