Interviu special | Ovidiu Burcă își dorește să continue în SuperLiga, după despărțirea de Dinamo: “Sunt pregătit!”

Ovidiu Burcă a făcut o retrospectivă a perioadei petrecute pe banca tehnică a lui Dinamo. Invitat în studio-ul Sport Total FM, la emisiunea “Fluier final”, antrenorul de 43 de ani a povestit cum a ajuns să se despartă de echipa din “Ștefan cel Mare”, deși la începutul sezonului din SuperLiga era privit cu multă încredere de suporterii alb-roșii.

Ovidiu Burcă și Dinamo au traversat împreună atât momente pline de fericire, odată cu revenirea în prima ligă, dar și clipe foarte grele, cauzate de înfrângerile pe linie și teama de a nu ajunge din nou în Liga a 2-a.

Ovidiu a plecat de la Dinamo în luna noiembrie, după înfrângerea cu FCSB, scor 0-1, de pe Arena Națională.

Burcă a explicat că avea o relație excelentă atât cu conducerea clubului, cât și cu suporterii, însă a considerat că cea mai bună soluție, la momentul respectiv, a fost să plece de la echipă.

“Când ai o serie lungă de înfrângeri, se strică atmosfera atât în relația cu suporterii, dar în principal în interiorul echipei. Acea încredere de care ai nevoie simți că se risipește și se pierde de la meci la meci. Eu am o relație specială cu suporterii lui Dinamo, dar când ajungi după câteva luni de zile de la un anumit statut, ca un întreg stadion să îți ceară demisia, îți dai seama că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. 

La fel, din partea conducerii am simțit că nu mai aveam încrederea și sprijinul lor total. Și atunci cred că am luat cea mai bună decizie, în primul rând pentru club, pentru că făceam loc unui alt antrenor care să vină cu mai multă energie și încredere, să schimbe puțin starea în care se afla echipa.

Cei din conducere mă apreciau foarte mult, chiar și suporterii mă îndrăgeau foarte mult. Dar nu poți să stai într-un loc când vezi că lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori. Nu trebuie să stai blocat și să tragi cu dinții de niște lucruri pe care le simțeam că nu mergeau în direcția corectă.

După meciul cu FCSB, am simțit că e timpul să mă opresc. Simțeam că orice aș fi făcut, nu puteam să câștigăm. Și atunci cred că cel mai bun lucru a fost să mă întâlnesc cu cei din conducere, să ne așezăm la masă și să vedem care e cea mai bună soluție. Iar cea mai bună soluție am considerat cu toții că e să ne despărțim.”, a spus Ovidiu Burcă, la Sport Total FM.

Ovidiu Burcă rămâne cu sufletul alături de Dinamo

Burcă a încercat să urmărească meciurile lui Dinamo chiar și după despărțire, deși nu îi era deloc ușor. El a rămas atașat de “câini” și le dorește tot binele în viitor.

Tehnicianul se bucură că, în clipa de față, la Dinamo nu se mai vorbește de restanțe salariale și alte probleme financiare.

“Bine că au câștigat ultimele două meciuri. A venit această perioadă de pauză. Am văzut că au venit, poate puțin târziu, niște jucători cu CV-uri importante și eu sper ca lucrurile să se îndrepte.

Astăzi, clubul se află într-o situație extraordinară din punct de vedere financiar, făcând comparație cu momentul în care noi am venit și am preluat echipa. Situația chiar este într-un progres fantastic.

Astăzi, la Dinamo, nu există niciun fel de întârzieri salariale, este totul plătit la zi. Chiar și acel plan de reorganizare este aproape la zi. Din punctul ăsta de vedere, nu există nimeni care să se plângă.”, a continuat Burcă.

Tot înainte, în prima ligă: “Pot să fac diferența!”

Cât despre viitorul său, Ovidiu Burcă spune că își dorește să antreneze un club serios, care să aibă încredere în forțele lui. Fostul tehnician de la Dinamo și-ar dori să continue în SuperLiga, însă n-ar spune nu nici unei echipe din Liga a 2-a, dacă obiectivele sunt realiste și îndrăznețe.

“Nu mai am absolut niciun fel de implicare decizională la Dinamo. Am o relație bună cu cei de acolo, dar atâta tot. Sunt un antrenor liber de contract care așteaptă oferte. Pentru mine, a fost o perioadă scurtă de timp în care am ajuns de la copii și juniori până la nivelul Ligii 1.

Nu e o rușine să mergi să lucrezi la Liga a 2-a. Dar cel mai important pentru mine este să găsesc un proiect sau un club în care să cred foarte mult, iar ei să creadă în mine și în mijloacele mele de pregătire. Dacă se poate să fie la Liga 1, cu atât mai bine. 

Eu consider că sunt pregătit, am văzut nivelul și în toți acești ani mi-am creat o filozofie. Cred că pot implementa lucruri care să poată face diferența la Liga 1. Dar nu e niciun fel de problemă dacă, la un moment dat, voi găsi un parteneriat serios cu un club de Liga a 2-a cu ambiții mari. Dar nu ascund că mi-aș dori să continui la nivelul primei ligi.”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

Ascultă aici interviul integral cu Ovidiu Burcă:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -