INTERVIU | Lucian Vizitiu, jucător de FIFA: “În 2019 am câștigat primii bani. Câștigam cât ambii părinți la un loc”

Emisiunea „Generația Smart” a revenit la Sport Total FM vineri, 18 martie, de la ora 17:00, alături de realizatorul Cosmin Aioniță.

Invitat special a fost Lucian Vizitiu, fost manager și jucător al echipei eSports Academica Clinceni, finalistă VPL Champions League, care a povestit despre cariera sa în jocul FIFA și despre nivelul de e-sports din România.

“M-am apucat prin 2017, țin minte că mi-au cumpărat un Xbox, atunci nivelul era foarte mic. Am jucat la VPG Steaua, așa se numeau, eram chiar atacant. De acolo, după primul sezon am luat gheata de aur. De acolo practic a început schimbarea pentru mine, m-am reprofilat și am zis că vreau o poziție mult mai interesantă pe teren, o poziție în care eu să fiu în centrul atenției. Mi se părea foarte ușor în atac, doar apăsam un buton, șutam la poartă și ăla era golul. Nu mi s-a părut că aveam unde să evoluez.

Am devenit portar, în primele 100 de meciuri am avut 800 de goluri luate. Am avut noroc că colegii au fost lângă mine și m-au susținut. Mi-am dat seama că nu am cum să-mi ajut echipa până când m-am gândit mai bine, n-am dormit 2 seri, am stat și m-am jucat singur, pentru că poți face și asta, și am învățat să stau în poartă. Pot spune că la FIFA 2018 am ajuns cel mai bun portar din România, iar la FIFA 2019 aveam cel mai pare procentaj de saves din tot campionatul la nivel internațional, pe toată platforma.

La FIFA 2019 reușit să obțin primii mei bani, ceea ce nu visasem niciodată, ajunsesm să caștig nu că bine, foarte bine. Câștigam cât ambii părinți la un loc”, a declarat Lucian Vizitiu.

Discuția integrală poate fi ascultată aici:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -