Interviu exclusiv cu Eugen Apjok, noul antrenor al Stejarilor, cu un an înaintea Cupei Mondiale. “Trebuie să ne bucurăm că suntem prezenți acolo”

Eugen Apjok, noul selecționer al naționalei României de rugby, a oferit un prim interviu din această calitate, în direct la Sport Total FM. Apjok i-a preluat pe “Stejari” după demisia englezului Andy Robinson.

Unul dintre cei mai titrați antrenori din rugby-ul românesc, cu 7 titluri de campion național și 5 Cupe ale României cu Știința Baia Mare, Eugen Apjok spune că unul dintre avantajele staff-ului său este că îi cunoaște pe toți jucătorii din campionatul intern.

Totodată, Apjok a vorbit și despre noul format al Rugby Europe Championship, unde România debutează acasă cu Polonia, pe 4 februarie.

“E clar că am avut nevoie de timp la Baia Mare și orice proiect dacă-l faci pe termen mediu spre lung, e nevoie de timp. La echipa națională cu siguranță nu avem mult la dispoziție, dar împreună cu colegii din staff vom încerca să îmbunătățim cât putem de mult și să facem lucrurile cât mai bune. Avantajul nostru este că cunoaștem foarte bine jucătorii și sperăm să scoatem maxim de la ei.

Din punctul dvs. de vedere poate e mult timp până la Cupa Mondială, eu zic că e foarte scurt. La echipa naționala nu ai atât timp cât ai la echipa de club. Acolo ești zi de zi un an întreg, la națională ne vedem în stafii, deci mesajele noastre trebuie să fie foarte clare și sper ca jucătorii să asimileze cât mai mult. Vis-a-vis de Campionatul European (n.r. Rugby Europe Championship), sunt primele 3 meciuri bătute în cuie: Polonia acasă, Belgia în deplasare și Portugalia, iar după locul 1 va juca încrucișat cu locul 2 din cealaltă grupă, și invers. E un nou format și o nouă provocare pentru echipa națională”, a declarat Eugen Apjok.

Despre Cupa Mondială și situația rugby-ului românesc

România va juca la Cupa Mondială din Franța de anul viitor în Grupa B, cu campioana en-titre Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga. Noul selecționer spune că “Stejarii” trebuie să se bucure de prezența la competiția supremă, fiecare grupă fiind extrem de dificilă.

“La Cupa Mondială nu cred că există o grupă ușoară pentru nimeni, sunt cele mai bune echipe din lume, trebuie să ne bucurăm că suntem prezenți acolo. Eu sper să facem o figură frumoasă, să demonstrăm că știm rugby. Trebuie să dăm totul și să ieșim cu fruntea sus.

Cred că rugby-ul românesc, ca orice sport, e oglinda societății. Dacă nimic nu merge cum ar trebui, cred că același lucru se întâmplă și în sport, în general. Din păcate copiii nu mai vin spre sport, e din ce în ce mai dificil, situația financiară nu e foarte bună. Eu am speranțe că-s foarte multe echipe de juniori, nu ca pe vremuri, într-adevăr, dar care scot în fiecare an copii talentați și care au oportunitatea să vină la seniori”, a explicat Eugen Apjok.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -