Helmuth Duckadam: “Vrem rezultate imediate, vrem să câștigăm grupa, dar avem toate șansele să ieșim pe ultimul loc”

Helmuth Duckadam vrea ca Federația Română de Fotbal să acorde timp selecționerului, oricare ar fi acesta, pentru a construi o echipă națională în câțiva ani, deoarece presiunea rezultatelor afectează prestația naționalei.

Fostul portar al Stelei a declarat, în direct la Sport Total FM, că trebuie sa existe un moment zero la națională, iar jucătorii care au tot jucat în ultima vreme, ar trebui schimbați, pentru că nu au dovedit că pot îndeplini obiectivele.

“Din păcate asta este valoarea fotbalului românesc la ora actuală. Dacă nu vom încerca să dăm posibilitatea oricărui antrenor, lui Edi Iordănescu, altui antrenor, oricum, să aibă o perioadă de timp cum a cerut si Boloni, nu vom face nimic. Vrem rezultate imediate, vrem să câștigăm grupa, dar până la urmă avem toate șansele să ieșim pe ultimul loc. Trebuie reconstrucție, trebuie un antrenor care are siguranța că rămâne, care să poată să contruiască o echipă națională în 2-3 ani ca să avem din nou șanse.

Nu mai contează ce start și ce finish avem, dacă obiectivele noastre nu se îndeplinesc. Ce mai contează? Boloni a zis un lucru mare, anume că România are un joc bun, după care poate să aibă unul catastrofal. Trebuie să găsim o metodă în care să putem juca. Uitați-vă la Ungaria, care de zeci de ani se bate, construiește și a ajuns la un nivel în care are într-adevăr o echipă națională, și nu cu jucători foarte cunoscuți sau care joacă la echipa foarte mari în Europa. Dar are un grup de jucători. Să bați de 2 ori Anglia, să faci egal cu Germania unde cel mai bun jucător a fost portarul nemților, să pierzi 2-1 cu Italia, sunt totuși performanțe. Noi am jucat cu Muntenegru, Finlanda și Bosnia.

Oricum echipa nationala trebuie reconfigurată. Aceiași jucători care sunt de ani de zile, aceeași atitudine, avem și aceleași rezultate practic, care sunt ani de zile” a declarat Helmuth Duckadam.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -