Helmuth Duckadam: “Edi poate fi dat afară după câteva luni, dacă n-are rezultate. Nu se va mai merge pe o construcție”

Helmuth Duckadam a comentat, în direct la Sport Total FM, numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer al naționalei României.

Fostul mare portar al Stelei e de părere că Ladislau Boloni ar fi reprezentat soluția ideală, având în vedere rezultatele acestuia la echipele de club de top din Europa.

“Cu siguranță mi-ar fi plăcut ca Ladislau Boloni să fie selecționer. Am zis că cei cu cea mai multă experiență sunt Victor Pițurcă și Ladislau Boloni. Ambii au experință foarte mare, au avut rezultate la echipa națională și la echipele de club. Cred că ei erau cei mai în măsură. Dar dacă feredația nu s-a înțeles cu Boloni pe anumite probleme, asta e, acum îl avem pe Edi Iordănescu.

Sunt diferențe să lucrezi cu jucătorii zi de zi, să îi cunoști, și alta e să stai 3-4 zile pentru a-ți impune ideile de joc. Eu cred că Edi Iordănescu e un antrenor care să poată să facă acest lucru. Acum problema e să avem și jucători, deoarece fondul de jucători este destul de redus, nu prea avem de unde alege”, a spus Helmuth Duckadam.

Helmuth Duckadam crede că impunerea obiectivului intermediar, de câștigare a grupei din Liga Națiunilor, este o mutare greșită din partea FRF, pentru că Edi Iordănescu va fi constrâns să aibă rezultate imediate, iar o reconstrucție la națională nu va fi posibilă.

“Sigur că fiecare antrenor are o anumită strategie, am înțeles ieri că Edi ar dori să ia jucători și mai în vârstă, dar cu experiență mai mare. Vom vedea dacă e o idee bună la momentul potrivit.

El poate să fie dat afară după câteva luni, dacă nu are rezultate, nu se va mai merge pe o construcție. Nu se mai pune această problemă. Edi Iordănescu va alege cei mai în formă jucători, fie că au 36 de ani, fie că au 19 ani, pentru că el are nevoie de rezultate imediate.

Nu mi se pare corectă clauza legată de Liga Națiunilor, dar asta este strategie federației. Eu întotdeauna am spus că trebuie să i se acorde antrenorului un contract pe cel puțin 4 ani, pentru că s-a văzutm echipele naționale cu performanță au antrenor de 10-20 de ani”, a explicat Duckadam.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -