Ladislau Boloni, conferință de presă după numirea lui Edi Iordănescu: “Atunci de ce dracu’ mă cauți pe mine?”

Ladislau Boloni a susținut o conferință de presă, după numirea lui Edi Iordănescu la echipa națională, în care a explicat cum au decurs negocierile cu FRF și de ce a refuzat postul de selecționer.

Antrenorul spune că FRF i-a impus un prim obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Ligia Națiunilor. În caz contrar, selecționerul ar fi putut fi demis, fără să primească nicio recompensă financiară, iar Boloni spune că șefii federației nu au acceptat o cale de mijloc pentru îndeplinirea obiectivului principal, anume calificarea la EURO 2024.

“Contractul era până la sfârșitul Campionatului European, 2024, dacă ne-am fi calificat. Dacă eram la baraj, atunci data de final era primăvara. Dacă nu am fi fost nici acolo, în septembrie sau octombrie. Pur și simplu, nu știam până când semnez. Nu am văzut niciodată până acum un contract fără o dată fixă de terminare.

Problema era că eu doream ștergerea acesti clauze (n.r. locurile 1-2 în Liga Națiunilor), eu voiam să mă folosesc de această competiție pentru a prepara echipa națională pentru preliminariile EURO 2024. Nu am reușit.

Prima propunere a fost refuzată de a șterge clauza, acum trebuie să spun și de partea financiară, dacă se oprea contractul după Liga Națiunilor, atunci nu era nicio recompensă financiară, după 5 luni de zile puteam să fiu demis și recompensă nu, ceaa ce m-a deranjat deosebit de mult și atunci, citez, nu putem să ținem un antrenor care pierde, pentru că avem alte obiective.

Păi și atunci de ce dracu’ mă cauți pe mine? Acest tratament pe mine m-a deranjat. Dar pentru că doream să fiu la națională, am spus bine, să fie egal. indiferent dacă câștigăm sau nu Liga Națiunilor, indiferent, ai dreptul, pentru că unul care te angajează, tot timpul are dreptul să-și schimbe părerea și să te demită. Dar atunci ai și niște obligații, dar aici obligațiile erau zero”, a spus Boloni.

Antrenorul a mai precizat că negocierile cu FRF au fost extrem de greoaie, iar cele 2 săptămâni în care a discutat cu oficialii de la federeție au fost cele mai apăsătoare din toată viața sa.

“În cariera mea de antrenor, dar și jucător, am semnat multe contracte, am stat de vorbă cu mulți oameni din elita fotbalului european. Niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme, pentru mine ilogice, ca acum. Eu simțeam că aceste mici probleme care se tot adăugau mă deranjau atât de mult încât simțeam că mi-ar fi greu să dau totul.

În viața mea nu am avut zile așa de tensionate, așa de greu de suportat ca aceste două săptămâni pe care le-am petrecut la Târgu Mureș. Eu doream să ajungem la o înțelegere, cred că și ei, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar”, a explicat Boloni.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -