Helmuth Duckadam: “Craiova a fost mai bună aseară, FCSB a câștigat pentru că a avut noroc”

FCSB a reușit să câștige la limită aseară, pe terenul Universității Craiova, scor 1-0, iar lupta cu CFR Cluj pentru titlu rămâne deschisă, cele 2 echipe fiind despărțite de doar 2 puncte, cu 2 meciuri rămase de disputat.

FCSB și CFR Cluj se întâlnesc în ultima etapă, în ceea ce poate fi finala campionatului, pe 21 mai.

Helmuth Duckadam a comentat, în direct la Sport Total FM, prestația FCSB-ului de aseară de la Craiova, considerând că echipa antrenată de Toni Petrea a câștigat cu noroc, oltenii fiind mai buni.

“Mă bucur că FCSB a reușit să câștige, deoarece ține campionatul la fel de pasional ca până acum. Dacă nu reușea să obțină cele 3 puncte, era terminat campionatul. FCSB nu a făcut un joc bun, Craiova a fost mai bună aseară, dacă ne gândim la cele 2 bare. Una peste alta, cu puțină șansă, FCSB a câștigat.

Totuși s-a făcut această diferență din noroc, Craiova putea să marcheze dinainte și meciul era terminat. Am văzut din nou un FCSB unde fiecare jucător a jucat pentru el, nu au mai făcut acele partide unde au fost o echipă. Fiecare a încercat să iasă în evidență și de aici randamentul slab, din punctul meu de vedere, al lui Octavian Popescu și al multora”, a spus Helmuth Duckadam.

Eroul de la Sevilla consideră că Univ. Craiova trebuie să se califice măcar în finala Cupei României, altfel sezonul este unul ratat, având în vedere că în campionat se vor clasa pe poziția a treia, loc de baraj pentru Conference League.

“Pentru Craiova ar fi un sezon total ratat. Trebuie să se califice în Cupa României, eu zic că o să aibă un meci destul de greu cu Sepsi, trebuie să câștige, să forțeze, dar Sepsi e o echipă care poate să facă surprize. Ar fi un sezon total ratat pentru Craiova dacă n-ar reuși să ajungă măcar în finală”, a declarat Duckadam.

Referitor la nivelul slab al campionatului și la unele meciuri total fără miză din play-off și play-out, Duckadam propune o reducere a numărului de echipe din Liga 1 și la o analiză mai drastică a dosarelor de licențiere:

“Avem un campionat slab, foarte slab, a doua jumătate a clasamentului e pe minus, cele 2 echipe, celelalte se zbat. Chindia joacă de 2-3 ani de zile pe alt teren, n-au nici teren. Eu cred că ar trebui să stabilească foarte clar licențierea din partea FRF, asta ar putea să facă. Să nu mai ajungem în situația în care echipele nu-și plătesc jucătorii, angajații, să intre în faliment, insolvență…

Dar pentru nivelul fotbalului nu prea avem ce face, pentru că televiziunile plătesc foarte mulți bani și singura șansă a televiziunilor de a recupera o parte din bani sau să aibă câștig este cu acest play-off și play-out. Se joacă de mai multe ori Craiova-FCSB, Craiova-CFR, asta e singura șansă. Sau să reducem echipele la 12, să fie un campionat normal. 12 echipe sau câte se încadrează să ia licența. Cine nu poate, mulțumim, în ligile inferioare”.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -