Grigore Sichitiu, despre derby-ul Rapid – FCSB: ,,În România, încă există ‘foame’ de fotbal”

Grigore Sichitiu, fost conducător al Rapid București, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 16 august, pentru a discuta cu realizatorul Gabriel Maricescu, despre derby-ul dintre Rapid și FCSB.

FCSB a pierdut în fața ”alb-vișiniilor” cu scorul de 1-0, spre surprinderea tuturor. Chiar dacă Grigore Sichitiu s-a retras de câțiva ani din lumea fotbalului, acesta a rămas aproape de echipa sa de suflet, Rapid.

,,Fotbalul românesc trebuie să apară din punct de vederea al tradiției, a fost o mare greșeală atunci când s-a dezafiliat, Craiova și Timișoara. Uitați-vă și dumneavoastră, în toată partea de vest a țării, a rămas doar UTA Arad, cea care este pe prima scenă. Echipele de tradiției care au avut de ani de zile suporteri, întotdeauna vor fi stadioanele pline. Aduceți-vă aminte Rapid – Steaua în liga a 4-a, peste 30 de mii de suporteri. Nu am nimic cu echipele: Clinceni, Voluntari, Chiajna, sunt de admirat pentru eforutir, dar nu va avea niciodată suporteri precum îi poate strânge echipele de tradiție.

De aceea derby-ul de aseară, a fost unul de foarte mare atenție pentru toți iubitorii fotbalului, 35 de mii de suporteri, asta ar însemna ceva, că în România există încă foame de fotbal. În teren a fost 1-0, dar în tribune a fost 5-1 pentru rapidiști, o coregrafie extraordinară și asta așteaptă lumea”, a spus Grigore Sichitiu, la Sport Total FM.

,,Îmi aduc aminte când au făcut greva foamei, nu pentru că aveau probleme acasă, ci pentru club!”

,,Am fost atâția ani în mijlocul lor, la Rapid, acolo în tribună se trăiește adevăratul fotbal și adevărata atmosferă. De pe timpul lui Mincea, am câștigat de două ori cea mai bună galerie din Divizia A de atunci. Suporterii Rapidului sunt unici din punctul ăsta de vedere, sunt de apreciat că nu s-au dezbinat, nu au încetat să susțină echipa acasă sau în deplasare și fac niște eforturi extraordinare. Îmi aduc aminte când au făcut greva foamei, nu pentru că aveau probleme acasă, ci pentru club”, a mai adăugat Grigore Sichitiu.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -