George Tudor, președintele ACS Ninja Sport, a fost invitat în studio-ul Sport Total FM, în cadrul emisiunii “Fluier final”.
ACS Ninja Sport este Autoritatea Națională pentru Sporturi cu Obstacole recunoscută de FISO (Federația Internațională de Sporturi cu Obstacole) în România.
Alături de George Tudor, a fost prezent la microfon și Vlad Georgescu, fostul editor de la site-ul sptfm.ro.
Cei doi au vorbit despre dezvoltarea Ninja Sport în țara noastră. George Tudor a oferit detalii despre începuturile acestui sport în România, precum și despre performanțele obținute la sportivele Elena și Andreea Spătaru la ultimul Campionat European:
„O să încep cu o definiție. Ninja Sport, mai pe românește, înseamnă locul de joacă din fața și din spatele blocului pe care copiii din ziua de azi nu-l mai au. Toate jocurile copilăriei, combinate.
Universul acestui sport a pornit tot dintr-un loc de joacă al practicanților de ninja din perioada medievală. Ulterior, japonezii l-au transformat într-un show tv prin 1997. Se numea Sasuke, care este definiția unui ninja faimos din țara lor.
În 2018 a apărut show-ul Ninja Warrior de la Pro TV. Atunci am devenit eu cunoscut. Pro TV i-a trimis la mine pe concurenții selectați pentru show. Aveam obstacole în curtea mea și cu câteva luni înainte de show pregăteam oamenii. Ulterior am încercat să mai fac un pas. Am făcut totul din pură pasiune. Am încercat să păstrez această comunitate și am închiriat o sală. Era un depozit din Otopeni și ne desfășuram activitatea printre rafuri și paleți.
Imediat după show, au mai apărut 2 săli în care se putea desfășura Ninja Sport. Din păcate, una dintre săli, de la Sibiu, n-a rezistat mult. Celălalt loc este la Târgu Secuiesc, care încă are sprjinul comunității locale. Este o sală mică, dar comunitatea este foarte inimoasă. După ce au apărut aceste locuri, noi am încercat să creăm niște competiții între noi, cu ideea de a ne dezvolta.
Așa crește un sport, prin competiție. Și am organizat câteva evenimente între noi, comunitatea fiind foarte restrânsă în România. La nivel internațional, există o Federație a sporturilor cu obstacole, unde se încadrează și Ninja Sport.
Și am început să participăm și noi la competițiile externe. Recent ne-am întors de la Campionatul European de OCR din Lisabona, unde am avut o surpriză plăcută, noi fiind un sport foarte tânăr și autofinanțat. Am avut două adolescente, Elena și Andreea Spătaru, care au luat locul 2 și locul 3 la cursa short din cadrul Campionatului European. Meritul este al lor și al părinților care le sprjină. Eu sunt mai mult în rolul de ghid, pentru a le orienta în direcția cea bună.”, a povestit George Tudor, la Sport Total FM.
Ascultă aici interviul integral: