George Cosac: “Dacă Simona va plăti pentru greșelile staff-ului trebuie dat cu “tunul” in academia lui Mouratoglou!”

George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, a intervenit la în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 24 octombrie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre cazul controversat al Simonei Halep care este acuzată de dopaj.

,,Am avut un scurt mesaj prin SMS cu Simona, dar n-am aflat nimic față de ceea ce s-a publica în presa de la noi. Vreau să subliniez și eu ceea ce înseamnă numărul unu mondial în tenis, un câștigător de Grand Slam. Viteza cu care s-a propagat știrea pe întreg mapamondul, faptul tenisul se joacă la cel mai înalt nivel pe toate continentele pentru că peste tot sunt competiții de cel mai înalt nivel, iată ce înseamnă popularitate acestui sport în contradicție cu ceea ce gândește conducerea Ministerului Sportului, când tenisul nu se află pe lista de priorități.

Mergând la subiectul Simonei, am avut o noapte în care alaltăieri nu am dormti și mi-am pus sute de întrebări. Printre sutele de întrebări una îmi este foarte clară și nu-mi poate ieși din cap. În condițiile în care marile performanțe din sportul românesc sunt legate strict de investițiile statului român, adică marii campioni au fost ținuți cu vârf și îndesat de statul român. În condițiile în care Simona a făcut performanță pe susținerea părinților sau a sponsorilor, în condițiile în care Simona a avut un procent infim din partea statului. Pentru munca ei, de ce să-ți dai singur la picioare după o carieră de excepție? Știm cu toții cât a muncit să compenseze diferența de fizic, că era Williams, că era Sharapova, adică dorința și voința ei de performanță au dus-o la această performanță extraordinară. Mai departe vom aștepta cu toții, nu va fi o perioadă ușoară pentru ea, dar vom aștepta verdictul final pentru că tribunalele vor hotărâ până la capăt.

La alegere echipei sale a fost alegerea ei. Ea este cea care își plătește antrenorul și este propriul stăpân. Dacă la celelalte discipline sportive, sportivii reprezentativi au antrenori plătiți de federații sau de către echipele de club, ei bine Simona este cea care își bagă mâna în buzunar și își plătește antrenorul, preparatorul, deci tot staff-ul tehnic într-un cuvânt. Deci a fost strict decizia ei, ea a hotărât cum va face.

Tot citind presa am văzut că a fost supusă la 63 de controale antidoping. La tenis nu este ca la alte sporturi, să joci la noroc dacă vine controlul antidoping, la tenis știi sigur că îți vine controlul antidoping, de cel puțin 20 de ori pe an îți vine controlul. Este o substanță pe care nu o ai în fiecare zi în poșetă sau în punga cu medicamente,  nu ai baza. Gândiți-vă la Atena când Andreea Răducan a devenit mare capioană olimpică și au găsit-o că a luat o pastiluță de nurofen, cât s-a luptat dl. Țiriac atunci și toată România să salveze onoarea acelei mari campioane. Din păcate va fi o luptă destul de dificilă și toată lumea va fi cu ochii și urechile la ce se va întâmpla în perioada următoare.

Eu cred că cel puțin în echipa sa trebuia să rămâna și aceea este Teo Cercel. Mai departe fizeoterapeut, antrenori, depinde de feelingul sportivului, de chimia pe care sportivul o are cu respectivul conducător, cu respectivul antrenor. Din câte știu eu, colaborarea cu Teo a funcționat foarte bine, Teo este omul care venea și la Cupa Federației de fiecare dată, lucra practic cu toate fetele.

Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată în perioada asta. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale cu OADA și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe, aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținund-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întradevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut să aibe un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță bussinssul unui șemecheraș dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție”, a spus George Cosac la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -