Gabi Balint: “O grămadă de suporteri fcsb-iști care sunt steliști. Au sângele roș-albastru”. Balint spune că un suporter nu poate să accepte ce face Becali la club

Gabi Balint a fost invitat în emisiunea Fluier final, realizată de Narcis Drejan, în care a comentat debutul Stelei în Liga 2. De asemenea, fostul stelist a vorbit și despre rivalitatea dintre cele Steaua București și FCSB, dar și despre atitudinea lui Gigi Becali, care face schimbări în echipă după bunul plac.

Balint spune că a urmărit cu emoții meciul Stelei de debut în Liga 2, victoria cu Csikszereda, scor 1-0, pe noul stadion din Ghencea.

“M-am uitat cu mult interes, mă simt legat de echipa asta, chiar dacă sunt atât de mulți contestatari, toți aproape din media, toți sunt contra, toți nu vor echipa Armatei. Măcar pentru suporteri să aibă respect, că totuși echipa asta are încă niște suporteri, care n-au fost toți aseară pe stadion. Că și asta a fost o problemă, că am tot auzit-o… 3000 de suporteri pentru ca e vacanță, lumea e plecată, mulți se așteaptă să vadă cum e evoluția echipei ca să se întoarcă în Ghencea. Mulți se vor întoarce, poate nu numai pentru echipă, ci pentru că e un stadion frumos acolo, au fost obișnuiți să meargă tot în zona aia să vadă fotbal și, dacă echipa joacă bine, spectaculos, de ce să nu meargă să vadă.

Am avut emoții. Steaua a întâlnit o echipă bună, debutul lor în Liga 2. Mai e loc de niște jucători buni la Steaua. E păcat că anul ăsta nu se poate promova, dar obiectivul lor ar trebui să fie intrarea în play-off și clasarea pe un loc cât mai bun”, a declarat Gabi Balint.

Gabi Balint: “Dacă o echipă are în spate suporteri, de ce trebuie să o demolăm, de ce sa îi dorim dispariția?”

Balint crede că rivalitatea dintre Steaua București și FCSB nu-și are rostul, iar ura pe care o au suporterii este de neînțeles, în opinia lui.

“Încleștarea asta nu-și are rostul. Fiecare echipă are suporterii ei și cu asta basta. Ar trebui să se respecte între ei și la revedere. Nu poți să crezi ce pot oamenii să scrie, vezi atâta ură, în ultimii ani nu știu ce se întâmplă cu românii noștri, că văd atâta ură și înverșunare din partea tuturor… Asta e, e echipa Armatei, bun, care e problema?! Are niște suporteri care vin, care o urmăresc, care sunt aproape, care e problema? Fotbalul fără suporteri e mort. Ne uităm în Liga 1, la câți suporteri merg la meciuri, foarte puțin. Doar așa, câte un meci pe etapă mai vinde ceva bilete, dar în test, nimic. Și atunci dacă o echipă care are în spate suporteri, de ce trebuie să o demolăm, de ce sa îi dorim dispariția?”, spune Balint.

Fostul mare stelist a comentat și atitudinea lui Gigi Becali, care face schimbări și se implică în viața echipei mai mult decât ar trebui să o facă un patron. Balint consideră că suporterii nu ar trebui să susțină un asemenea club, asta din cauza atitudinii pe care o are Becali.

“E greu să fii suporter al unei echipe și să vezi ce se întâmplă acolo. Să fii aproape de echipa aia care, până la urmă, n-a mai câștigat nimic de 5-6 ani. Pentru mine, sunt și o grămadă de suporteri fcsb-iști care sunt steliști. Ei au sângele roș-albastru și s-au atașat de această echipă în 2003, când s-a făcut trecerea. În fine, nu sunt de condamnat. De ce ar avea ei ceva cu Steaua Armatei? Că până la urmă nu e de vină Armata pentru ceea ce s-a întâmplat la FCSB și pentru cum s-au făcut toate actele atunci. Armata a speculat niște greșeli pe care le-au făcut și au atacat, au redobândit tot. Asta cred eu că a fost, că dacă era un club serios, care avea o relație bună cu armata, nu s-ar fi ajuns niciodată la ruptura asta, nu cred.

Nu poți să accepți, cum poți să accepți așa ceva? Cred ca e unic. Nu cred că mai există în lume un patron care să facă schimbări, să facă echipa, să facă tot. Când nici măcar nu stă la antrenamente să vadă cum se comportă jucătorii, un lucru foarte important, să știe care e pulsul fiecăruia, dacă e motivat, dacă are niște probeleme… Nu poți să-l schimbi pe Gigi Becali, ăsta e el, trebuie să-l accepți așa cum e și n-ai ce să faci”, a încheiat Gabi Balint.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -