FRF oferă explicații în cazul antrenorilor fără licență și spune că Mirel Rădoi e o excepție. Mihai Iosif: “Am BAC-ul luat la 18 ani. Fac școala în Rep. Moldova, în România nu s-a putut”

La meciul dintre FC Botoșani și Rapid, antrenorii Marius Croitoru și Mihai Iosif nu au avut voie să dea indicații de pe bancă și nici să dea declarații presei, după ce FRF le-a interzis acest lucru, conform convenției UEFA. Cei doi antrenori nu au licență PRO și nu pot ocupa funcția de antrenor principal pe foaia de joc.

FRF oferă explicații și clarifică situația antrenorilor care se află în acest caz, inclusiv situația selecționerul Mirel Rădoi.

”Marius Croitoru are licența A UEFA, a luat-o în Moldova, dar este valabilă în România, omul poate funcționa și în Italia cu această licență.

În schimb , Mihai Iosif figurează ca antrenor de portari, asta e funcția lui.

Dacă nu era pandemia, Iosif se putea înscrie la licența A mai demult, dar situația nu a permis organizarea de cursuri.

Mihai Iosif este în curs de a obține licența, dar după convenția nouă UEFA, poți să-l consideri deținător de licență după ultimul examen de admitere.

El este la cursuri, dar nu este sigur că va absolvi sau va termina.

Hai să respectăm, se vede că amândoi au stofă de antrenor, dar trebuie să respectăm noțiunile de calificare UEFA. Fiecare dorește să muncească, fiecare își așteaptă rândul.

Știu discuția despre Mirel Rădoi, atunci federația a solicitat pentru Mirel Rădoi o dispensă, iar UEFA a acceptat, au fost argumente puternice”, a precizat Lucian Burchel, pentru DigiSport.

Mihai Iosif spune că urmează în prezent cursurile școlii din Republica Moldova, pentru că înscirerea la cea din România nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

„Nu există rea-voință din partea mea, bacalaureatul e luat la 18 ani, am vrut să fac școala în România dar nu s-a putut. Acum sunt la școală în Republica Moldova, cu Bacalaureatul luat. Directorul școlii de acolo ne-a ajutat pe mai mulți români de acolo și atât tot, nu este o rea-voință și sper să se găsească o modalitate în care să avem voie să muncim pentru că o facem pentru familiile noastre, și pe deasupra facem fericiți atâția oameni, e un privilegiu.

Repet, nu este o rea-voință, nu s-a făcut școală din cauza pandemiei, pur și simplu. Acolo s-a făcut, online, cum s-a putut. Au venit domnul profesor și tutorele la meciul cu Steaua.

Mi se pare că se face o mare vâlvă pentru nimic. Noi nu vrem decât să fim lașați, atât timp cât patronii ne-au acordat încrederea lor, ei răspund, pentru că sunt pe banii lor. Noi nu stăm, muncim, nu îmi place să intru în polemici”, a spus Mihai Iosif, pentru sursa citată.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -