Florentin Petre: “România are nevoie ca de aer de o calificare. Merg pe mâna lui Edi, dar trebuie să aibă inspirația necesară să aleagă primul 11”

România are o grupă accesibilă, cel puțin pe hârtie, în preliminariile EURO 2024, iar multe voci spun că naționala are o șansă mare să se califice din nou la un turneu final.

“Tricolorii” vor juca cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra în încercarea de a merge la turneul final ce va avea loc în Germania.

Florentin Petre, fostul dinamovist, actualmente antrenor la Ceahlăul Piatra-Neamț, crede că naționala se poate califica și merge pe mâna lui Edi Iordănescu, despre care spune că trebuie să fie mai inspirat în ceea ce privește convocările.

“Mi se pare o grupă accesibilă, la calitatea pe care o avem la echipa națională, individual și colectiv, cu presiunea care s-a pus asupra acestui moment, pentru că mi se pare normal, România are nevoie de o calificare la un turneu final, avem nevoie ca de aer. Din ce am văzut, grupa e accesibilă, dar în ziua de azi nu mai sunt echipe mari și echipe mici, s-a cam egalizat totul, toți au învățat să joace fotbal, iar noi am rămas undeva într-o zonă în care trebuie să profităm mai mult și să ne concentrăm mai mult pe calitățile și talentul pe care îl avem în componența lotului.

Plus convocările, jucătorii să fie în cea mai bună formă la echipele de club. Eu așa simt, că vom avea un parcurs bun.

Eu sunt adeptul continuității, Edi Iordănescu e un om care muncește foarte mult, devotat, care știe ce are de făcut, trebuie doar să aibă inspirația necesară să aleagă cei 11 și pe cei care intră pe parcurs ca să câștige meciul. Eu merg pe mâna lui și am încredere că va face tot posibilul să califice echipa la EURO”, a declarat Florentin Petre.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -