FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești din toate competițiile. Naționala Rusiei nu va putea participa la Cupa Mondială

FIFA și UEFA au decis să suspende participarea echipelor rusești în toate competițiile organizate sub egida acestor două foruri, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Astfel, naționala masculină de fotbal a Rusiei nu va putea participa în barajul pentru Cupa Mondială de anul acesta, iar cea feminină nu va putea juca la EURO 2022 din Anglia.

“Ca urmare a deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv UEFA, care a presupus adoptarea de măsuri adiționale, FIFA și UEFA au decis împreună că toate echipele rusești, fie că sunt naționale sau de club, să fie suspendate de la participarea atât la competițiile FIFA, cât și UEFA”, se arată în comunicat.

De asemenea, Spartak Moscova, singura echipă rusească rămasă în competiții europene, în Europa League, a fost exclusă, iar RB Leipzig va avansa automat.

UEFA a decis și să renunțe la contractul de sponsorizare cu Gazprom, companie controlată de statul rus.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -