FIFA a anunţat primele decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei

Consiliul FIFA a anunțat duminică un set de măsuri împotriva Rusiei.

FIFA dorește să reitereze condamnarea utilizării forței de către Rusia în invazia sa în Ucraina. Violența nu este niciodată o soluție și FIFA își exprimă cea mai profundă solidaritate față de toate persoanele afectate de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

FIFA solicită din nou restabilirea urgentă a păcii și începerea imediată a unui dialog constructiv. Rămânem în contact strâns cu Federația Ucraineană de Fotbal și cu membrii comunității ucrainene de fotbal care au solicitat sprijin pentru a părăsi țara atât timp cât persistă conflictul actual.

Pentru a aborda chestiunile legate de fotbal și în coordonare cu UEFA, Consiliul FIFA a decis în unanimitate să ia primele măsuri imediate, în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional (CIO). Acestea urmează să fie aplicate până la o nouă notificare:

  • Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;
  • Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;
  • Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

FIFA își va continua dialogul permanent cu CIO, UEFA și alte organizații sportive pentru a determina orice măsuri sau sancțiuni suplimentare, inclusiv o potențială excludere din competiții, care vor fi aplicate în viitorul apropiat, în cazul în care situația nu se îmbunătățește rapid. Consiliului FIFA e în așteptare și e pregătit pentru a lua măsuri suplimentare.

FIFA crede cu tărie că mișcarea sportivă ar trebui să fie unită în deciziile sale pe această temă și că sportul ar trebui să fie în continuare un vector de pace și speranță.

În ceea ce privește viitoarele calificări la Cupa Mondială FIFA 2022, FIFA a luat notă de pozițiile exprimate prin intermediul rețelelor sociale de către Federația Poloneză de Fotbal, Federația de Fotbal a Republicii Cehe și Federația Suedeză de Fotbal și s-a angajat deja într-un dialog cu toate aceste federații de fotbal. FIFA va rămâne în contact strâns pentru a căuta împreună soluții adecvate și acceptabile.

Gândurile FIFA merg către toți cei afectați de această situație șocantă și îngrijorătoare.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -