Erik Lincar, despre implicarea conducerii în activitatea antrenorului: “Mi se pare umilitor și nu așa va progresa fotbalul românesc”

Erik Lincar, antrenorul care a reușit promovarea cu U Cluj, dar care a rezistat doar șase etape în Superligă, a fost invitatul dimineții la Sport Total FM, unde a vorbit despre oamenii din fotbal care intervin în activitatea antrenorilor, punctând că acest lucru este umilitor.

Totodată, antrenorul a declarat că Emil Boc l-a susținut la Cluj, dar decizia de a pleca a fost luată după o analiză personală la rece.

“N-am avut o relaționare cu primarul Emil Boc, dar am fost plăcut surprins în momentul în care deja reziliasem cu președintele, să primesc în câteva ore un telefon și să-și dorească să foarte mult să rămân la echipă. Dar făcându-mi eu o autonanaliză așa peste noapte, la rece, am înțeles că nu voi colabora cu domnul Boc în totalitatea timpului. Cu el m-am întâlnit de 2 ori în toată perioada. Și de aceea am zis că cel mai bine e să plec, le-am acceptat, și până la urmă rămân cu această frumoasă performanță de a promova, ceea ce își doreau toți suporterii. Au fost atâtea presiuni, atâtea supărări, atâtea scandaluri.

Cred că am și eu deja o experiență, sunt un tip care poate ajunge la un numitor comun cu oricine, dar bazându-ne pe argumente. Așa doar ‘Fă așa că așa vreau eu’… E complicat din punctul meu de vedere să putem progresa în fotbalul românesc pentru că vine un președinte sau nu știu cine și spune că așa trebuie să faci. Mi se pare umilitor și nu cred că acesta e un lucru prin care fotbalul românesc poate să progreseze.

Am ajuns la o concluzie, dacă stau să dau timpul în urmă. De multe ori m-am înțeles foarte bine cu patronii, cu oamenii care investeau la echipă, dar de multe ori au apărut alții în anturaj care au creat probleme și n-am înțeles niciodată de ce. N-am înțeles de ce că până la urmă interesul este comun. Nu a fost Lincar cel care a promovat U Cluj, a fost cu aportul atâtor oameni din conducere, din administrativ, a jucătorilor în primul rând. Mulți vor să se impună în fața antrenorilor”, a declarat Erik Lincar.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -