Emma Răducanu, în istoria tenisului! Salt impresionant în ierarhia WTA și un premiu uriaș după triumful de la US Open

Sportiva cu origini românești a avut un parcurs incredibil la Flushing Meadows. A venit din calificări și nu a pierdut niciun set, chiar dacă în fața sa au stat adversare mult mai bine clasate, precum Shelby Rogers (43 WTA, 6-2, 6-1), Belinda Bencic (12 WTA, 6-3, 6-4) sau Maria Sakkari (18 WTA, 6-1, 6-4).

Emma Răducanu a devenit primul jucător de tenis, indiferent de sex, care câștigă un turneu de Grand Slam după ce a început competiția în calificări. Până la ediția din acest an, opt sportivi – cinci bărbați și trei femei – au reușit să ajungă până în semifinalele unei astfel de competiții, însă niciodată mai sus de atât.

De asemenea, Emma este prima jucătoare de tenis din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem având anterior cele mai puține prezența la astfel de competiții. Precedentul astfel de record îi aparținea lui Pam Shriver, care se oprea în finala US Open din 1978, potrivit As.

Emma Răducanu și-a asigurat 2.000 de puncte WTA după câștigarea US Open și înregistrează un salt extraordinar în ierarhia mondială. Sportiva care reprezintă Marea Britanie va urca până pe locul 23 WTA, cu 2.571 de puncte.

Emma Răducanu va încasa un premiu uriaș de 2,5 milioane de dolari. Până acum, tânăra sportivă câștigase doar 303.376 de dolari din tenis, conform site-ului WTA.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -