Emilian Hulubei: “Sunt și copii impuși la națională. Tatăl unuia dona echipamentele”

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a  fost prezent la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 31 martie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre convocările la echipele naționale de copii și juniori. 

 

 

“Eu sunt pățit și știu exact ce se întâmpla la loturile naționale. Eu am crescut la Steaua și am făcut parte din UEFA 97. Am participat de la U15 până la U21 cam la toate loturile și la toate acțiunele U17, U18, U19 și așa mai departe. Nu știu dacă era norocul din București. Era foarte important să fi la o echipă care câștiga campionatul național permanent. Noi am câștigat de două ori lotul național, FC Argeș a câștigat de două ori în generația cu Mutu.

Majoritatea jucătorilor care eram convocați în lotul pentru naționale, eram de la echipele care ajungeau în fazele finale ale turneelor finale de la copii și juniori. În lotul UEFA 97, aveam și noi 2 sau 3 copii care practic erau impuși, din cauză că părinții donau echipamentul din cauză că aveau o fabrică de echipamente și dădeau echipei naționale echipamentul, altul că taicăsu era nu știu ce, exact cum spuneam, existau și înainte aceste probleme, dar nu făcea nimeni tamtam, nu știu de ce se face acum pentru că nu este o practică nouă, dar ar trebui să dispară. Din punctul meu de vedere nu are ce cauta o astfel de abordare dacă vrei performanță.

Eu înțeleg că se justifică că pe lângă 23 de jucători mai iei încă unul și dacă îți permite jocul îl bagi și pe el să se bucure tăticul că face parte din lotul național, dar nu este o practică sănătoasă și pentru o țară care are pretenții nu este o practică sănătoasă.

Nu știu dacă se întâmplă asta în continuare la loturile naționale, nu am informații pentru că nu am mai făcut vizite, și îmi reproșez asta, pentru că nu m-am mai implicat la copii și juniori deloc, înainte mai făceam vizite pe la loturile naționale, mai stăteam de vorbă cu jucătorii. Ba chiar făceam niște seminarii prin țară și invitam părinții pentru a le prezenta niște aspecte esențiale legate de pariuri, de violență, de discriminare în rândul copiilor, dar din păcate nu am mai avut timp anul acesta, pentru că din păcate am avut foarte multe memorii, iar noi în loc să ne concentrăm pe educație și pe lucruri care ar putea să dezvolte fotbalul, noi ne ocupăm de memorii“, a spus Emilian Hulubei la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -