Emilian Hulubei: ,,Mi se pare penibil să fiu exclus pentru că mi-am făcut treaba!”

Emil Hulubei, șeful AFAN, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 2 septembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre decizia lui Răzvan Burleanu de al exclude pe Hulubei din delegația României, la meciul naționalei cu Islanda, în urma unei contestații la TAS.

Burleanu i-a invitat în Islanda pe membrii Comitetului Executiv, cu excepția lui Hulubei, care a comis ”păcatul” de a contesta la TAS o decizie a Federației care îi afecta pe jucători, adică pe membrii sindicatului pe care-l conduce. Hulubei a ținut să clarifice însă motivul deciziei sale.

,,Nu știu dacă am fost exclus, însă nu am primit explicații. Nu am luat-o ca pe o excludere, din câte am înțeles, au fost locuri limitate și au fost invitați doar o parte a membrilor din comitetul executiv. Nu am de unde să știu pentru că nu am stat să mă uit pe listă, când am ajuns la comitetul executiv se făceau testele PCR pentru deplasarea din Islanda. Atât pot să spun! Altceva, nu știu dacă este o excludere a mea, mi se pare penibil să fiu exclus pentru că mi-am făcut treaba, refuz să cred așa ceva, că cei de la federație gândesc așa. Nu cred! Am aflat și eu din presă că au fost locuri limitate. Nu m-am supărat și nu am absolut nicio problemă, însă dacă asta este o formă de răzbunare față de instituția pe care o conduc, atunci este ceva de grădiniță.

Am mers la TAS și am votat împotriva sesiunilor cluburilor Corona și Brăila, pentru că știam și situația jucătorilor de acolo. Știam că noul club de la Bărila nu poate prelua și planul de reorganizare. Practic noul club Brăila este un club curat, care a preluat participarea de la un club aflat în insolvență. Sunt niște lucruri incredibile care se întâmplă în 2021. Am crezut că am scăpat când cei din vechea conducerea au stopat chestiunile de genul ăsta, și acum  ne-am trezit în fața unor alte chestiuni, mai periculoase și mai dubioase față de ce s-a întâmplat în trecut.

Justificarea celor de la departamentul juridic al federației, a fost că noile cluburi și-au asumat printr-o declarație notarială că vor prelua datoriile vechiului clubul. În condițiile în care la Corona, înainte să se aprobe la FRF, vechiul club a reziliat contractele unilateral a 17 jucători și 4 antrenori. Acum noul club spune că nu i-a preluat, pentru că nu mai erau, pentru că erau reziliate contractele. Știm foarte bine în fotbal că rezilierea contractelor unilateral fără justă cauză, ești obligat să îi plătești contractele până la sfârșitul contractelor, unul, doi sau trei ani. Deci practic, noul club vine și spune că nu are nicio obligație față de foștii jucători pentru că contractele erau reziliate. Cu acest precedent periculos, nu puteam să stau și să nu atac această decizie,”– a spus Emilian Hulubei, la Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -