Emilian Hulubei: “Cluburile aleargă după jucători pentru a semna reeșalonarea datoriilor din cauza licențierii din 31 martie”

Emilian Hulubei, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 23 martie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre ședința comitetului executiv al FRF.

“Aprobarea memorandumului cu AFAN se semnează între instituții în general prin recunoașterea dialogului social între părți. Este o procedură standard pe care federațiile o fac cu ligile și cu sindicatele, și așa mai departe. 

Perioada de neplată a fotbaliștilor români față de fotbaliștii străini a rămas aceeași situație din trecut. Perioada e aceeași ca al străini, problema este că imediat după ce depui memoriu, fotbaliștii străini pot pleca imediat după ce a depus memoriul, în schimb jucătorul român trebuie să stea până când are o hotărâre definitivă. Depinde de câte cazuri sunt la comisie. Durează foarte mult pentru că dacă sunt plăți făcute fără a specifica ce înseamnă, trebuie luate extrasele de cont, analizate și făcute să se vadă exact dacă se încadrează în suma respectivă, dacă a avut dreptate jucătorul sau dacă are dreptate clubul și de aceea durează foarte mult.

Plus că clubul sau jucătorul au posibilitate să atace hotărârea prin apel și mai durează până când apelul dă decizia definitivă. În momentul când ai decizia definitivă de la comisia de apel, atunci te poți legitima în altă parte. Practic în acel moment poți pleca de la club. Trebuie menționat că banii îi vor încasa până când va avea hotărârea definitivă, dar nu asta este problema. Problema este că atunci când intri într-un litigiu cu un club și ești obligat să stai 2 luni sau 3 luni e clar că nu vei mai avea o viață bună la acest club.

Toată lumea aleargă acum după jucători ori să semneze eșalonări, ori să accepte diminuarea restanțelor care cluburile le au pentru ei, pentru că vine perioada de licențiere 31 martie este termenul limită pentru echipele vor participa la anul în competițiile europe, iar 30 aprilie este termenul limită pentru echipele care vor licențele în Liga 1. Atunci, acestă perioadă este o perioadă de forfotă în ceea ce privește reeșalonarea datoriilor până la 30 decembrie anul trecut. Acum nu se mai concentrează nimeni pe salariile de ianuarie și februarie, doar echipele care au un management corect și care plătesc la timp.“, a spus Emilian Hulubei la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -