Emil Săndoi, despre grupa de la U21: “Sincer, mi-aș fi dorit altă grupă. Noi trebuie colectiv să ne ridicăm la nivelul lor, individual sunt peste noi”

Naționala U21 a României va juca la Campionatul European 2023, găzduit de țara noastră și Georgia, într-o grupă cu Spania, Ucraina și Croația.

Emil Săndoi, selecționerul echipei de tineret, spune că și-ar fi dorit altă grupă la tragerea la sorți, pentru că Ucraina și Croația au mulți jucători care joacă în competițiile europene. Totodată, Săndoi a declarat, în direct la Sport Total FM, că este încrezător că “tricolorii mici” pot face un rezultat bun la turneul final.

“Spania, în clasamentul UEFA sau FIFA sunt pe primul loc de mult timp. Ei au vreo 3 echipe, au de unde alege, oricând pot face 3 echipe care să se bată la titlu de fiecare dată. Să stiți că poate există și un mic avantaj, faptul că am jucat cu ei. Am declarat după meci, a fost primul meu joc, am avut doar 2 zile cu jucătorii la dispoziție, am făcut și niște greșeli individuale, poate nici eu n-am fost inspirat, pentru că jucătorii au venit în etape. E o misiune dificilă câdn joci cu Spania, mai ales că e primul joc, la un turneu final e foarte important să nu pierzi primul joc. Mai e până atunci, o să mai treacă timpul și peste jucătorii noștri, evoluțiile lor din campioant nu au fost rele, noi urmărim etapă de etapă și am încredere în potențialul lor.

Ca sa vă spun sincer, mi-aș fi dorit poate Norvegia, Elveția, nu neapărat Ucraina și Croația, vă zic și de ce. Dacă ne uităm la naționala de tineret a Elveției, au jucători la Young Boys, Lugano, Basel, nu sunt echipe care să joace în Champions League. Nici norvegienii nu au foarte mulți jucători care să joace în Europa. În schimb, dacă ne uităm în Ucrain, Sahtior, ultimul rezultat cu Real Madrid, când au condus până în ultimele secunde, au avut vreo 5 jucători U21, toți titulari. La Dinamo Kiev, care e în Europa League, sunt mulți tineri pe care îi promovează Mircea Lucescu, de persepctivă, care au competiție de valoare în picioare. Iar Croația are o echipă, Dinamo Zagreb, la fel, și de acolo au jucători care joacă. Din punctul ăsta de vedere mi-aș fi dorit altceva, Norvegia, Israel, Elveția, dar asta e până la urmă.

Eu am încredere în potențialul lor, indiferent dacă era Spania sau altă echipă, la nivel individual sunt peste noi. Noi la nivel colectiv trebuie să ne ridicăm la nivelul lor și se joacă, nu sunt pesimist. Sunt optimist, vă spun sincer”, a declarat Emil Săndoi.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -