Aura Căpraru, fosta voleibalistă a Penicilinei Iași, a fost invitată în studioul Sport Total FM

Miercuri, 19 octombrie, la emisiunea Trafic Sport, realizatorul Răzvan Toma a avut-o invitată în studio pe fosta voleibalistă de frunte a Penicilinei Iași, Aurelia Preda, astăzi Aura Căpraru. A fost o invitată de suflet a realizatorului, pentru care acum peste trei decenii devenea prima sportivă pe care a intervievat-o.

Trecând cu bine peste multele emoții pe care le-a avut la startul emisiunii, Aura a rememorat multe momente din acea perioadă frumoasă din cariera sa, pe când ataca decisiv la fileu și aducea o mulțime de puncte echipei sale, ridicând adesea fanii ieșeni (și nu doar) în picioare.

“Tata fiind profesor de volei, m-a îndrumat spre acest sport. Mi-a fost chiar și diriginte în ciclul 2. Dar să nu se creadă că am fost cumva favorizată. Din contră, dacă se întâmpla ceva rău în clasă, toate se spărgeau în capul meu. Iar când se vedea cu profesorul de matematică, îi zicea „arde-o dacă nu știe!”. Dar avea să-mi prindă bine pentru mai târziu, căci eram bine pregătită la matematică.

Am ajuns la Iași pentru că puteam face și sport, și carte. Am dat la Hidrotehnică și am intrat. Dacă nu aș fi reușit, cei de la Penicilina mă asiguraseră că mă vor ajuta să mă pregătesc pentru următoarea dată când erau programate examene, dar n-a mai fost cazul.

La Iași, suporterii erau foarte drăguți cu noi. Ne erau mereu alături la meciuri, ne mai opreau pe stradă să ne felicite, să ne încurajeze, să ne întrebe dacă suntem bine, ba chiar ne aduceau și ciocolată, și bomboane, rarități la acea vreme.

Colega mea de echipă, Ina Șchiopu, care era în discuții cu o echipă din Israel, Hapoel, mi-a spus că cei de-acolo mă remarcaseră pe o videocasetă de la un meci în care jucasem cu Penicilina în Israel și voiau să mă transfere și pe mine. Urma să dau un răspuns. Însă conform unor reguli de-acolo, trebuia să fiu căsătorită. Așa că am venit la viitorul meu soț și i-am spus: „urmează să plec să joc în Israel, dar trebuie să fiu căsătorită, așa că ce faci, mă iei sau nu de nevastă?”. Deci, de fapt, eu l-am cerut pe el… Acum ce să facă, m-a luat de nevastă. Numai că între timp cei de la Hapoel se reorientaseră spre niște voleibaliste din Rusia. Așa că nu m-am mai dus în Israel, dar am rămas până astăzi căsătorită. Noi de fapt eram prieteni de vreo 10 ani, dar momentul Israel ne-a determinat să facem pasul cel mare”, a declarat Aura Căpraru.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -